Ο οίκος Balenciaga στηρίζει για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία

Ο οίκος Balenciaga στηρίζει για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία

Οι πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει την Αυστραλία από τον Σεπτέμβριο και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άνθρωποι και να αφανιστούν ένα δισεκατομμύριο ζώα, κινητοποίησαν όλο τον κόσμο που εκφράζει την υποστήριξή του και την αλληλεγγύη του προς τη χώρα.

Ο οίκος Balenciaga θορυβημένος από τις αναφορές ότι το 30% του πληθυσμού των κοάλα έχει καεί στις πυρκαγιές αποκάλυψε τα σχέδιά του να βοηθήσει με την πώληση t-shirts και hoodies με σχέδιο ένα κοάλα.

«Ως απάντηση στην τρέχουσα κρίση με τις πυρκαγιές στην Αυστραλία ... ο Balenciaga αποφάσισε να κυκλοφορήσει t-shirts και hoodies που φέρουν την εικόνα του ευάλωτου Αυστραλιανού κοάλα» αναφέρει ο γαλλικός οίκος μόδας σε ανάρτηση στο Instagram. «Το 100% των εσόδων από τις πωλήσεις αυτών των ενδυμάτων θα διατεθεί στην καταλληλότερη οργάνωση προστασίας που έχουν επιλέξει ο όμιλος Kering και εμπειρογνώμονες βιωσιμότητας του Balenciaga» σημειώνεται.

Ο όμιλος Kering, στον οποίο ανήκουν οι οίκοι Balenciaga, Gucci, Saint Laurent ανακοίνωσε δωρεά ενός εκατομμυρίου αυστραλιανών δολαρίων για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Επειδή τα ρούχα σχεδιάστηκαν για τον ειδικό σκοπό κάποιοι έσπευσαν στο Twitter να επικρίνουν την παραγωγή ρούχων για τη συγκέντρωση χρημάτων για ένα ζήτημα που πιστεύεται ότι είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. «Ο Balenciaga κάνει ρούχα με ένα άσχημο κοάλα για να συγκεντρώσει χρήματα για τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, ενώ θα μπορούσε απλά να δωρίσει και να μην επιβαρύνει το πρόβλημα δημιουργώντας περισσότερα προϊόντα» έγραψε ένας χρήστης.

Τα t-shirts και τα hoodies θα πωληθούν αποκλειστικά στον ιστότοπο της Balenciaga από σήμερα, 13 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα