Οι κάτοικοι αυτού του αυστριακού χωριού προσπαθούν να διώξουν τους τουρίστες

Οι κάτοικοι αυτού του αυστριακού χωριού προσπαθούν να διώξουν τους τουρίστες

Το αυστριακό χωριό Χάλστατ, το οποίο είναι ένα στολίδι στα βουνά της περιοχής Salzkammergut, είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός λόγω της μοναδικότητας του τοπίου του, που συνδυάζει την ιστορική αρχιτεκτονική του γραφικού οικισμού, τη λίμνη και τα ψηλά βουνά που το περιβάλλουν, καθώς και τα πλούσια προϊστορικά, ιστορικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της περιοχής και της δυνατότητας για χειμερινά σπορ.

 

Οι ελάχιστοι κάτοικοι ωστόσο της περιοχής θέλουν να σταματησουν οι τουρίστες να την επισκέπτονται, επειδή, πολύ απλά, είναι πάρα πολλοί. Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, δεδομένου ότι ο τουρισμός είναι πολύ επικερδής, με αρκετούς μάλιστα ντόπιους να αναφέρουν ότι το Χάλστατ είναι ένα χρυσωρυχείο (τα δωμάτια των ξενοδοχείων κοστίζουν 300 έως 400 ευρώ και οι δημόσιες τουαλέτες κοστίζουν 1 ευρώ, αλλά τις χρησιμοποιούν 4.000 άτομα κάθε μέρα!), άλλοι όμως λένε ότι τα αρνητικά του τουρισμού είναι περισσότερα από τα θετικά.

 

 

Καταρχήν να πούμε ότι το Χαλστατ σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είχε 946 κατοίκους, ενώ από το 1997 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Απέχει μόλις μια ώρα με το αυτοκίνητο από το Σάλτσμπουργκ, ή τρεισήμισι ώρες από τη Βιέννη με το τρένο, οποότε δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί είναι ο απόλυτος ταξιδιωτικός προορισμός.

 

Έγινε γνωστό όταν εμφανίστηκε σε ένα ταξιδιωτικό σόου της Νότιας Κορέας, ωστόσο η δημοφιλία του ανέβηκε κατακόρυφα όταν οι άνθρωποι το συνέδεσαν με την κινηματογραφική ταινία της Disney, Frozen, με αποτέλεσμα χιλιάδες τουρίστες να το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

 

 

Ένας ιδιοκτήτης καφέ δήλωσε στους Times: “Η μαμά μου ξύπνησε μια μέρα και βρήκε κάποιους Κινέζους τουρίστες στην κρεβατοκάμαρα της”, ενώ η εφημερίδα The Guardian αναφέρει ότι το χωριό έχει μέχρι και 10.000 τουρίστες την ημέρα!

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#hallstattaustria #hallstatt #love #dorf #salzkammergut #austria #europe #beautiful #hallstattlake #oberösterreich #lake #amazing #video #omg #town #mountains Follow me: @visithallstatt - - Picture by: @hebenj Follow me for more.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hallstatt, Austria (@visithallstatt) στις8 Νοέ, 2019 στις 2:22 πμ PST

 

“Κάποιοι έχουν μπει ακόμη και σε σπίτια των κατοίκων της περιοχής για να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες τους”, αναφέρει η The Sun.

 

Πλέον οι κάτοικοι του παραμυθένιου χωριού, από το οποίο πήρε έμπνευση η κινηματογραφική ταινία της Disney, προσπαθούν να αποθαρρύνουν όσο μπορούν τον τουρισμό.

 

 

“Το Χάλστατ είναι ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής ιστορίας και όχι ένα μουσείο”, δήλωσε ο Δήμαρχος της περιοχής στους The Times. “Θέλουμε να μειώσουμε τον αριρμό των τουριστών τουλάχιστον κατά το ένα τρίτο, αλλά δεν έχουμε τον τρόπο να τους σταματήσουμε.”

perpetual.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα