Μπαράζ προκλήσεων Τσαβούσογλου από τα Kατεχόμενα

Μπαράζ προκλήσεων Τσαβούσογλου από τα Kατεχόμενα

Προξενείο στην Αμμόχωστο ανοίγει η Τουρκία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από τα κατεχόμενα το απόγευμα της Κυριακής (8.9.2019).

Όπως είπε ο Τσαβούσογλου, μιλώντας σε Τούρκους έποικους, σε χωριά της κατεχόμενης Καρπασίας, «πρόξενος» θα είναι ο Τούρκος διπλωμάτης Κασίμ Κανμπάν.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κατεχόμενη Γιαλούσα όπου ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος βρίσκεται από το Σάββατο (7.9.2019) στα κατεχόμενα για παράνομη επίσκεψη, δήλωσε ότι η Τουρκία θα ανοίξει το «προξενείο» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για να εξυπηρετεί τους πολίτες της που μένουν στην περιοχή της κατεχόμενης Καρπασίας.

Ο Τσαβούσογλου «ηχώ» του Ερντογάν

Αναφερόμενος στις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, λίγες ώρες μετά τους εκβιασμούς του Ταγίπ Ερντογάν για το προσφυγικό, ο υπουργός Εξωτερικών εξαπέλυσε νέες απειλές.

«Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει από τις δραστηριότητές μας στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε ο Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Θα πρέπει να μάθετε να μοιράζεστε» συμπλήρωσε.

«Κανείς δεν μπορεί είτε είναι η Ελλάδα, είτε η ΕΕ να ανακατευτεί στις δραστηριότητές μας εδώ. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να μάθετε να μοιράζεστε», είπε πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα, πως η τουρκική πλευρά έκανε προσφορά μια για «δίκαιη» – όπως την αποκάλεσε – μοιρασιά των κοιτασμάτων, αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά την απέρριψε.

Τέλος, αναφερόμενος στο Κυπριακό επανέλαβε πως δεν έχει υπάρξει λύση με υπαιτιότητα της Λευκωσίας.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα