Φρικτός θάνατος για 9χρονο κοριτσάκι από Πίτπουλ ενώ έκανε ποδήλατο

Φρικτός θάνατος για  9χρονο κοριτσάκι από  Πίτπουλ ενώ έκανε ποδήλατο

Φρικτό θάνατο βρήκε ένα κοριτσάκι μόλις εννέα ετών, ενώ έκανε ποδήλατο σε σοκάκι που βρισκόταν μόλις μερικά μέτρα μακριά από το σπίτι όπου έμενε με την οικογένειά της στο Ντιτρόιτ.

Τρία pit bull πήδηξαν από τον φράχτη και κατασπάραξαν την Emma Hernandez. Το κοριτσάκι πέθανε στο νοσοκομείο λίγο μετά την άγρια επίθεση, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή.

Με λόγια που συγκλονίζουν, ο Armando Hernandez, πατέρας της 9χρονης, περιέγραψε τις απέλπιδες προσπάθειες να τη σώσει, ενώ περίμενε να έρθει το ασθενοφόρο.

Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Της έκανα καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Προσπάθησα να τη βοηθήσω. Έκανα ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Αλλά η κόρη μου έφυγε.

Λίγο μετά την επίθεση, περαστικός πυροβόλησε και σκότωσε το ένα από τα σκυλιά, ενώ οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο, της πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες. Οι γείτονες, προκειμένου να σταματήσουν την άγρια επίθεση των άλλων δύο pit bull, άρχισαν να τους πετάνε τούβλα.

«Δε σταματούσαν την επίθεση», ανέφερε ένας από τους γείτονες που πετούσε τα τούβλα στα εκτός ελέγχου σκυλιά.

Ο πατέρας της είχε μαλώσει με τον ιδιοκτήτη των σκυλιών

Τραγική ειρωνία; Την περασμένη εβδομάδα, ο πατέρας της 9χρονης είχε διαφωνήσει έντονα με τον ιδιοκτήτη των τριών pit bull. Ο Armando Hernandez εξήγησε στις Αρχές πως τα τρία σκυλιά ζούσαν σε ένα σπίτι ακριβώς πίσω από το δικό του. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο ιδιοκτήτης τους δεν τα είχε περιορισμένα με τον ενδεδειγμένο τρόπο, καθώς και ότι ο φράχτης που τα συγκρατούσε ήταν πολύ αδύναμος.

«Θα μπορούσε να το είχε αποτρέψει όλο αυτό», δήλωσε μετά την τραγωδία. «Η καρδιά μου είναι ραγισμένη. Νιώθω κενός, άδειος. Κάθε φορά που κλείνω τα μάτια μου βλέπω το κοριτσάκι μου».

Τα δύο pit bull που επέζησαν μετά την επίθεση είναι πολύ πιθανό ότι θα θανατωθούν, ενώ εξετάζεται αν ο ιδιοκτήτης τους θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις Αρχές, καθώς προς το παρόν δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντιτρόιτ τόνισε πως «σίγουρα ο ιδιοκτήτης των σκυλιών έχει ευθύνη. Αν δεν μπορείς να ασφαλίσεις καλά το ζώο σου, τότε δε θα έπρεπε να το έχεις. Τέλος!»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα