Ένας ερασιτέχνης ψαράς στην παραλία του Ηρακλείου στην Κρήτη πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή ψαριά, καθώς κατάφερε να πιάσει έναν λαγοκέφαλο μήκους 50 εκατοστών. Το γεγονός καταγράφηκε σε βίντεο και φωτογραφίες που δημοσίευσε το neakriti.gr, όπου ο ψαράς τοποθετεί το ψάρι στη στεριά και μετράει το μέγεθός του με μια μεζούρα.
Πρόκειται για ένα ξενικό είδος, γνωστό για την εξαιρετικά ισχυρή τοξίνη που περιέχει και για τα πολύ δυνατά του δόντια, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς αλλά και μεγάλες ζημιές σε αλιευτικά εργαλεία.
Ο λαγοκέφαλος περιέχει την εξαιρετικά ισχυρή τετροδοτοξίνη, μια ουσία που καθιστά το ψάρι ακατάλληλο για κατανάλωση, ενώ διαθέτει πολύ ισχυρά δόντια, ικανά να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς αλλά και σημαντικές ζημιές σε αλιευτικά εργαλεία και δίχτυα.
Προβληματισμός για την παρουσία του
Η εμφάνιση του λαγοκέφαλου τόσο κοντά στην ακτή έχει προκαλέσει ανησυχία, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο είδος έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια στις ελληνικές θάλασσες. Ο λαγοκέφαλος είναι γνωστός για την εξαιρετικά ισχυρή τοξίνη που περιέχει, την τετροδοτοξίνη, η οποία καθιστά το ψάρι ακατάλληλο για κατανάλωση. Επιπλέον, τα δόντια του είναι ικανά να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς και να προκαλέσουν ζημιές σε αλιευτικά εργαλεία.



