Συναγερμός έχει σημάνει στις πυροσβεστικές αρχές μετά από δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο 27 Ιουνίου 2026 στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, στη Θήβα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και της εγγύτητας του μετώπου, ενεργοποιήθηκε άμεσα η υπηρεσία επειγουσών ειδοποιήσεων 112 για τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.
Το μήνυμα από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή του #Αγίου_Βασιλείου #Θήβας της Περιφερειακής Ενότητας #Βοιωτίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο σημείο
Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση και στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη προκειμένου να περιορίσει το πύρινο μέτωπο πριν αυτό επεκταθεί. Πιο συγκεκριμένα, για την κατάσβεσή της έχουν επιστρατευτεί:
- 51 πυροσβέστες συνολικά
- 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης ΕΜΟΔΕ
- 17 πυροσβεστικά οχήματα
Παράλληλα, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται από αέρος, με δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα να πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού πάνω από τις εστίες.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
— 112 Greece (@112Greece) June 27, 2026
???? Δασική πυρκαγιά στην περιοχή του #Αγίου_Βασιλείου #Θήβας της Περιφερειακής Ενότητας #Βοιωτίας
‼️ Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice
Σε διαρκή ετοιμότητα οι Αρχές
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ παρακολουθούν διαρκώς τη συμπεριφορά του μετώπου για να αποτραπεί τυχόν εξάπλωσή του από τον άνεμο.
Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής να παραμείνουν σε διαρκή ετοιμότητα απέναντι στον κίνδυνο και να συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για τη διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας.



