Aκρόπολη: Ενόχληση από τουρίστες που ντύθηκαν με χλαμύδες και πόζαραν στον Ιερό Βράχο

Aκρόπολη: Ενόχληση από τουρίστες που ντύθηκαν με χλαμύδες και πόζαραν στον Ιερό Βράχο

Ενόχληση έχει προκαλέσει η ομάδα τουριστών που ντυμένοι με αρχαίες Ελληνικές ενδυμασίες ποζάρησαν στην Ακρόπολη.

Ήδη, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αποδοθούν ευθύνες.

Ειδικότερα, η ομάδα των τουριστών πόζαρε με φόντο τον Παρθενώνα, ενώ έκατσαν και στα Προπύλαια, υποδεχόμενοι δήθεν τους τουρίστες.

Οι εικόνες προκάλεσαν αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με τους τουρίστες να έχουν ντυθεί Ηρακλής ή Αμαζόνα, άλλοι ως αρχαιοελληνικά αγάλματα και άλλοι ως θεότητες.

Διατάχθηκε ΕΔΕ για το περιστατικό

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η Έφορος της Πόλεως των Αθηνών, Έλενα Κουντούρη ανέφερε τα εξής:
1. Δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τμήμα της VIP ξενάγησης, δεδομένου ότι η έναρξη της εν λόγω δράσης προγραμματίζεται από τον ΟΔΑΠ, μετά τις 10 Μαΐου τ.έ

2. Δεν είχε διοργανωθεί από την Εφορεία κάποια δράση ή ξενάγηση ούτε έχει δοθεί σχετική έγκριση από το Υπουργείο.

3. Καθώς τον χώρο επισκέφθηκαν -με εισιτήριο- πολυμελείς ομάδες επισκεπτών, μεταξύ αυτών εμφιλοχώρησαν ορισμένοι με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το φυλακτικό προσωπικό της Υπηρεσίας, αν και προσφάτως έχει ουσιαστικά ενισχυθεί, με ΙΔΟΧ προσωπικό.

4. Ήδη, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αποδοθούν ευθύνες.
Το ζήτημα προκάλεσε αντιδράσεις και σε πολιτικό επίπεδο, με την βουλευτή Χαλκιδικής και τομεάρχη Πολιτισμού Κυριακή Μάλαμα να ζητά διευκρινίσεις από την κυβέρνηση.

Αντίδραση υπήρξε και από τον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Αριστεράς Νάσο Ηλιόπουλο, που ανέφερε ότι η Ακρόπολη «δεν είναι Λας Βέγκας».

Το ζήτημα σχολίασαν και χρήστες του Twitter.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα