Απίστευτη καταγγελία μητέρας για δασκάλες νηπιαγωγείου – Εκφόβισαν και κούρεψαν τον 5χρονο γιο της

Απίστευτη καταγγελία μητέρας για δασκάλες νηπιαγωγείου – Εκφόβισαν και κούρεψαν τον 5χρονο γιο της

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε η μητέρα ενός 5χρονου παιδιού για τις δασκάλες του νηπιαγωγέιου που φοιτά ο γιος 5χρονος γιος της

Αναστατωμένη είναι η μητέρα ενός 5χρονου αγοριού η οποία κατήγγειλε στις Αρχές ότι δασκάλες του νηπιαγωγείου που φοιτά ο 5χρονος γιος τον εκφόβισαν και τον κούρεψαν χωρίς την συγκατάθεσή της γιατί δεν τους άρεσε η κοτσίδα που έφερε το μικρό αγοράκι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ο 5χρονος γιος της είναι μεγάλος θαυμαστής του Ντέιβιντ Μπέκαμ και θέλησε να κουρευτεί σαν τον ποδοσφαιριστή για την ημέρα των γενεθλίων του. Όπως κατήγγειλε η μητέρα του παιδιού μιλώντας στην κάμερα του Mega οι δασκάλες του νηπιαγωγείου κούρεψαν τον γιο της γιατί δεν συμφωνούσαν να έχει κοτσίδα.

Το μικρό αγοράκι πήγε στο νηπιαγωγείο ωστόσο σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας η αντίδραση της δασκάλας δεν ήταν η αναμενόμενη.

Η μητέρα άφησε το παιδί στο νηπιαγωγείο, πήγε ανα το πα΄ρει και ότνα επέστρεψαν στο σπίτι αντιλήφθηκε ότι κάτι απασχολούσε το μικρό αγοράκι. Αρχικά ο μικρός ζήτησε να κουρέψει τα μαλλιά του και στη συνέχεια είπε στη μητέρα του πως η δασκάλα του είπε πως αν δεν κουρέψει τα μαλλιά του θα πάρουν τηλέφωνο την Αστυνομία.

Την επόμενη ημερα, πήραν τηλέφωνο την μητέρα να πάει στη σχολική μονάδα γιατί είχε κάνει πάνω του την ανάγκη του. Τότε ήταν που συνηδειτοποίησε ότι κάτι είχε συμβεί στο σχολείο με τον γιο της.

«Όταν στρεσάρεται το παιδί και πιέζεται ψυχολογικά μου βγάζει ψυχοσωματικά. Πάω να του μαζέψω τα μαλλιά και με το που τα σηκώνω βλέπω ότι λείπουν τα μισά του μαλλιά», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα.

Όπως αντιλήφθηκε λίγα λεπτά αργότερα, τα μαλλιά του παιδιού της δεν πιάνονταν όπως πριν γιατί κάποιος όσο ήταν στο σχολείο του τα έκοψε με ψαλίδι.

Τότε η μητέρα επικοινώνησε με τη δασκάλα, χωρίς όμως να παίρνει κάποια απάντηση για το ποιος έκοψε τα μαλλιά του παιδιού της. Έτσι πήγε στο τμήμα να το καταγγείλει.

«Με ποιο δικαίωμα κουρέψατε το παιδί μου»

«Με ποιο δικαίωμα κουρέψατε το παιδί μου χωρίς να ενημερωθώ και να δώσω την συγκατάθεσή μου; Είναι ψυχολογική και ουσιαστικά σωματική βία», είπε η μητέρα του παιδιού.

Μάλιστα, λέει πως δεν είναι πρώτη φορά που αντιμετωπίζει κάποιο συμβάν με το 5χρονο παιδί της στο σχολείο.

«Το πρώτο περιστατικό είχε γίνει όταν ξεκίνησαν τα σχολεία, που είχε έρθει ο μικρός στο σπίτι με κόκκινο αυτάκι. Όταν τον ρώτησα γιατί πονάει το αυτάκι σου, μου είπε γιατί μου το τράβηξε η κυρία».

Η μητέρα του ανήλικου αγοριού ακόμα δεν έχει λάβει σαφή απάντηση για το τι έγινε στο σχολείο και έχει προχωρήσει σε καταγγελία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με το 5χρονο αγοράκι να βιώνει ακόμα μετατραυματικό στρες.

Τι αναφέρει ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κ. Μακεδονίας

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης, περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας μίλησε στο Mega αναφορικά με την υπόθεση του 5χρονου αγοριού.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόπτσης ότι μέχρι και τώρα δεν έχει κατατεθεί καμία επίσημη και έγγραφη καταγγελία στην περιφερειακή διεύθυνση αλλά και στην αντίστοιχη διεύθυνση εκπαίδευσης.

Παράλληλα, από την διεύθυνση εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας έχει ζητηθεί έκθεση συμβάντος κι έχει κινηθεί η διαδικασία προς διαπίστωση των γεγονότων.

«Εάν διαπιστωθεί το παραμικρό πειθαρχικό παράπτωμα, θα υποστούν τις συνέπειες όπου κι αν βρίσκονται αυτές», τόνισε ο περιφερειακός διευθυντής.

Πηγή: tromaktiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα