Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Στη σύλληψη ενός ατόμου 48 ετών προχώρησαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στη Λαμία, για παιδική πορνογραφία.

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία, φέρεται να παραδέχτηκε «σε διαδικτυακή συνομιλία με έτερους χρήστες ότι προβαίνει σε σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου άτομου».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη, πρωινές ώρες της Παρασκευής (26/4) στη Λαμία, 48χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιολόγηση δεδομένων και πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, μέσω της EUROPOL, από την αξιοποίηση των οποίων κατέστη δυνατός ο εντοπισμός στη χώρα μας διαδικτυακού χρήστη, ο οποίος -μεταξύ άλλων- φέρεται να παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία με έτερους χρήστες ότι προβαίνει σε σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου άτομου.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και από την επακόλουθη ενδελεχή και εμπεριστατωμένη ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος διαμονής του εμπλεκόμενου ατόμου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, laptop, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του κατηγορουμένου στην υπόθεση καθώς στα πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος φωτογραφιών που απεικόνιζαν σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα