Σεισμός ταρακούνησε το Νιου Τζέρσεϊ

Σεισμός ταρακούνησε το Νιου Τζέρσεϊ

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, ο σεισμός στο Νιου Τζέρσεϊ που έγινε αισθητός και στη Νέα Υόρκη, έχει μέγεθος 4,8 ρίχτερ και έγινε σε μια περιοχή που δεν δίνει συχνά σεισμούς…

Ο σεισμός στο Νιου Τζέρσεϊ έγινε στις 10.23 τοπική ώρα και είχε επίκεντρο 13 χιλιόμετρα από την περιοχή Bridgewater και 34 χιλιόμετρα από το 34 χιλιόμετρα από το Edison.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα.

Με μια δόση χιούμορ, η σελίδα του Empire State Building έβγαλε ανακοίνωση ότι… «είναι καλά».

Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο USGS, ταρακουνήθηκαν κτίρια και έπιασαν εξαπίνης τους κατοίκους σε μια περιοχή που σπάνια καταγράφεται αξιοσημείωτη σεισμική δραστηριότητα.

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμή υλικές ζημιές.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ, της βόρειας Πενσυλβάνια και του δυτικού Κονέκτικατ, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Reuters και σύμφωνα με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Τσαρίτα Γουάλκοτ, μια 38χρονη κάτοικος στην περιοχή Μπρονξ της Νέας Υόρκης, είπε ότι άκουσε «ένα βίαιο βουητό που διήρκεσε περίπου 30 δευτερόλεπτα».

 Το alert για το σεισμό, έφτασε στα κινητά τηλέφωνα – ΦΩΤΟ REUTERS/Andrew Kelly
Η FAA, η αμερικανική Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας δήλωσε ότι πολλές αεροπορικές πτήσεις με προορισμό την πόλη της Νέας Υόρκης ενδέχεται να καθυστερήσουν 30 με 45 λεπτά λόγω του σεισμού.

Όπως βλέπετε στις εικόνες που κυκλοφορούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κόσμος έχει βρει στο δρόμο μετά το σεισμό…

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα