Πάτρα: Mαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο

Πάτρα: Mαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο

Στην Πάτρα ένας 17χρονος μαθητής της τρίτης Λυκείου ακούμπησε γυμνό καλώδιο τη στιγμή που κατέβαινε τα σκαλοπάτια προς το προαύλιο μαζί με συμμαθητές του.

Μαθητής της Γ’ Λυκείου, 17 ετών, υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο ρεύματος το οποίο εξείχε από εντοιχισμένο «κουτί» στις σκάλες του σχολικού συγκροτήματος στην Πάτρα.

Ο 17χρονος κατέβαινε εκείνη την στιγμή (ώρα διαλείμματος) μαζί με άλλους συμμαθητές του στο προαύλιο. Και ενώ το κουτί βρίσκεται στο πλάι της κλίμακας σε ύψος περίπου 1,8 μέτρα, το καλώδιο είχε περιέργως βγει εκτός, ήταν γυμνό και ήταν σε χαμηλότερο ύψος.

Το χέρι του παιδιού το ακούμπησε και ο μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία. Για καλή του τύχη η επαφή με το καλώδιο ήταν αστραπιαία και σε σημείο που απέφυγε ηλεκτροπληξία σε σοβαρό βαθμό, σύμφωνα με πληροφορίες.

O μαθητής ένιωσε το ρεύμα να τον διαπερνά και να καίγεται το σώμα του. Οι συμμαθητές του τρόμαξαν, ειδοποιήθηκε άμεσα η Διεύθυνση του Σχολείου, οι γονείς του και ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε.

Οι γιατροί του έκαναν όλες τις εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν έχει υπάρξει βλάβη σε κάποιο όργανο, ευτυχώς όμως όλα πήγαν κατ’ ευχήν.

Αναπάντητα τα ερωτηματικά για το πως το καλώδιο βγήκε… εκτός, πότε συνέβη αυτό και πως κανείς δεν το είχε παρατηρήσει, με το σχολείο να διεξάγει σχετική έρευνα.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα