Βουλή: Θυμός και απογοήτευση για την δικαίωση των 57 ψυχών που χάθηκαν στα Τέμπη

Βουλή: Θυμός και απογοήτευση για την δικαίωση των 57 ψυχών που χάθηκαν στα Τέμπη

Συγγενείς θυμάτων αλλά και τραυματίες ήταν στο Κοινοβούλιο για να παρακολουθήσουν τη συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών.
Συγγενείς θυμάτων αλλά και τραυματίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών βρέθηκαν χθες Τετάρτη 20 Μαρτίου στην Βουλή για να παρακολουθήσουν τη συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής επιτροπής.

Η αντιπολίτευση κατήγγειλε την απουσία του πρωθυπουργού ωστόσο η κυβερνητική πλευρά έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις. Και από τις δύο πλευρές έγιναν κατηγορίες συγκεκριμένα μεταξύ του Δημήτρη Μαρκόπουλου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ο κ. Μαρκόπουλος κατήγγειλε την κ. Κωνσταντοπούλου για πολιτικό χουλιγκανισμό, και στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Νότης Μηταράκης. Η κ. Κωνσταντοπούλου από την πλευρά της ανέσυρε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Μαρκόπουλου.

Και όλα αυτά συνέβαιναν ενώ στα θεωρεία υπήρχαν συγγενείς των νεκρών στα Τέμπη καθώς και τραυματίες. Κάποια στιγμή ένας συγγενής θύματος ξεκίνησε να χειροκροτώ ειρωνικά ενώ άμεσα έσπευσε η φρουρά για να τον καθησυχάσει.

Αναφορές έγιναν και στο όνομα της Μαρίας Καρυστιανού, μητέρας θύματος και προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023».

Δύο ημέρες μετά την ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο, η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού, τόνισε ότι είναι ντροπή για τους ίδιους να αναγκάζονται να καταφεύγουν στο εξωτερικό.

Σήμερα από την επιτροπή τεχνικών συμβούλων των οικογενειών των θυμάτων θα κατατεθεί ένα νέο πόρισμα αναφορικά με τα αίτια της έκρηξης που ακολούθησε αμέσως μετά τη μετωπική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Απέσυραν κακείν κακώς την διερεύνηση για την σύμβαση 717 – Σοβαρή καταγγελία
Ζήτημα έχει προκύψει με μία δημόσια λειτουργό από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Η συγκεκριμένη είχε αναλάβει το 2018 την διερεύνηση της σύμβασης 717, για ελλείψεις, προβλήματα καθυστερήσεις, τι χρήματα δόθηκαν για αποζημιώσεις στην εργολάβο – ανάδοχη εταιρεία τα οποία δεν δικαιούντο.

Ξαφνικά κατήγγειλε ότι τον Μάιο του 2021 της έστειλαν mail και της είπαν ότι λόγω φόρτου εργασίας αποσύρουν την υπόθεση από την διερεύνησης και η ίδια η γυναίκα δήλωσε πως εκείνη ποτέ δεν ζήτησε να απομακρυνθεί ή ότι «κουράστηκε» και έτσι την έπαυσαν από τα καθήκοντά της.

Της ήρθε από την Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης ότι την αποσύρουν από την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα