Οι στιγμές τρόμου στο διαμέρισμά της στα Εξάρχεια – Κοιμόταν όταν εισέβαλαν, ούρλιαζε και καλούσε σε βοήθεια

Οι στιγμές τρόμου στο διαμέρισμά της στα Εξάρχεια – Κοιμόταν όταν εισέβαλαν, ούρλιαζε και καλούσε σε βοήθεια

Στιγμές τρόμου έζησε μια γυναίκα στο σπίτι της στα Εξάρχεια. Δύο δράστες από τη Σομαλία, αφού λήστεψαν την 36χρονη, αποπειράθηκαν να τη βιάσουν. Μετά την έντονη αντίδραση της γυναίκας, που άρχισε να ουρλιάζει και να καλεί σε βοήθεια, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία, η ληστεία και η απόπειρα βιασμού εντός οικίας στα Εξάρχεια εξιχνιάστηκε, ενώ συνελήφθη ένας 20χρονος και ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ο συνεργός του.
Η 36χρονη έβαλε τις φωνές και απέτρεψε τη σεξουαλική κακοποίηση. Οι δύο αλλοδαποί άρπαξαν 1.050 ευρώ, κοσμήματα, το ρολόι και την τσάντα της κοπέλας και έφυγαν με τα κλοπιμαία όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό. 
«Κοιμάμαι με το φως ανοιχτό στο δωμάτιο και αναγνώρισα σε φωτογραφίες που μου έδειξαν οι αστυνομικοί και τους δύο δράστες», δήλωσε το θύμα.

Η ληστεία και η απόπειρα βιασμού τελέστηκαν στις 29 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη, βραδινές ώρες της 10ης Μαρτίου 2024 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων 20χρονος αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και απόπειρα βιασμού κατά συναυτουργία και απείθεια. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ο συνεργός του.

 
Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 29ης Φεβρουαρίου 2024, οι κατηγορούμενοι, αφού εισήλθαν σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια διαρρηγνύοντας την μπαλκονόπορτα, εντόπισαν την ένοικο, την ακινητοποίησαν και της ζήτησαν να τους παραδώσει τιμαλφή.

Στη συνέχεια, οι δράστες αποπειράθηκαν να προβούν σε πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος της ενοίκου, ωστόσο εκείνη αντιστάθηκε, καλώντας σε βοήθεια και, αφού οι πρώτοι αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, τιμαλφή και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα, διέφυγαν.

Στο πλαίσιο προανακριτικής έρευνας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συλλογής στοιχείων, επετεύχθη η ταυτοποίηση των δραστών, ενώ τη 10-3-2024 εντοπίστηκε ο 20χρονος, ο οποίος ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, παρά την προσπάθειά του να διαφύγει.

Ο συλληφθείς, με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι στιγμές τρόμου μέσα στο σπίτι της
Ήταν γύρω στις 05:20 νωρίς το πρωί της 29ης Φεβρουαρίου 2024, όταν οι κατηγορούμενοι αφού διέρρηξαν μπαλκονόπορτα, εισήλθαν σε διαμέρισμα 1ου ορόφου, όπου βρήκαν την 36χρονη ένοικο να κοιμάται στο δωμάτιό της και με την απειλή μαχαιριού, την ακινητοποίησαν. Μετέπειτα, ο ένας δράστης της ζήτησε να του πει πού φύλαγε τα τιμαλφή και με χρήση σωματικής βίας, αποπειράθηκε να ασελγήσει σε βάρος της, ωστόσο εκείνη αντιστάθηκε και εκείνος εγκατέλειψε την προσπάθειά του και συνέχισε να ερευνά τον χώρο του διαμερίσματος.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος παρέμεινε στο δωμάτιό της και με την απειλή του μαχαιριού αποπειράθηκε και αυτός να ασελγήσει σε βάρος της, ωστόσο εκείνη και πάλι αντέδρασε και κάλεσε σε βοήθεια, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την προσπάθειά του.

Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι ερεύνησαν τους χώρους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.050 ευρώ, ρολόι χειρός και τσάντα που περιείχε το δελτίο ταυτότητάς της, κλειδιά της οικίας, τραπεζικές κάρτες και κινητό τηλέφωνο.

Την ίδια ημέρα, μετά την αρχική της κατάθεση, η 36χρονη μετέβη εκ νέου στο Τ.Α. Εξαρχείων, προκειμένου να της επιδειχθούν φωτογραφίες σεσημασμένων ατόμων, όπου αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον έναν κατηγορούμενο, ως έναν εκ των δραστών.

Γύρω στις 18:00 της 1ης Μαρτίου 2024, η γυναίκα έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα από άτομο, πιθανών αλλοδαπό, ο οποίος της δήλωσε, ότι κατέχει το αφαιρεθέν κινητό της τηλέφωνο. Κατόπιν ραντεβού, ένας υπήκοος μετέβη στο Τ.Α. Εξαρχείων όπου παρέδωσε το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην 36χρονη, ενώ κατέθεσε ότι το προμηθεύτηκε αυτό από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στην περιοχή της Ομόνοιας, έναντι χρηματικού ποσού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα