Τέμπη: «Εφόσον η έκρηξη συνδέεται με θάνατο ανθρώπων θα οδηγηθούμε σε άλλα κατηγορητήρια»

Τέμπη: «Εφόσον η έκρηξη συνδέεται με θάνατο ανθρώπων θα οδηγηθούμε σε άλλα κατηγορητήρια»

Παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με το τι προκάλεσε τη φωτιά κατά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Ένας χρόνος πέρασε από την πολύνεκρη τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 ανθρώπινες ψυχές.

Οι εξελίξεις στην έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία είναι σημαντικές, καθώς σε προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων εντοπίστηκαν ουσίες, όπως είναι ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο, όλα τους εκρηκτικές ύλες και όχι έλαιο σιλικόνης, όπως είχε αναφερθεί αρχικά.

Ένα από τα ερωτήματα αφορά το πως βρέθηκε το ξυλόλιο στο σημείο της τραγωδίας, με τους πραγματογνώμονες και τους συγγενείς των θυμάτων να τονίζουν πως το φορτίο που κουβαλούσε η εμπορική αμαξοστοιχία ήταν επικίνδυνο, με αποτέλεσμα να προκληθεί η φωτιά κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης των δύο τρένων.

«Από πέρυσι το καλοκαίρι που η έρευνα άρχισε να φτάνει σε κάποιο σημείο μέχρι τώρα έχουμε εξελίξεις. Είμαστε προβληματισμένοι όλοι. Δεν μου αρέσει η συνωμοσιολογία ούτε μου αρέσει να αμφισβητώ το έργο των Αρχών», δήλωσε αρχικά ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

«Το γεγονός ότι με μία απλή αυτοψία τεχνικοί σύμβουλοι, που εντελώς ετεροχρονισμένα βρέθηκαν στο χώρο, βρήκαν εύφλεκτες ουσίες που δεν είχε εντοπίσει η πραγματογνωμοσύνη στο πλαίσιο της ανάκρισης προκαλεί προβληματισμούς».

«Αν η εμπορική αμαξοστοιχία είχε παράνομο φορτίο και εφόσον συνδέεται με τον θάνατο των ανθρώπων, πρέπει να οδηγηθούμε σε άλλα κατηγορητήρια».

Όπως είπε ο ίδιος, οι ουσίες αυτές, όπως το ξυλόλιο, αφήνουν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους, προκαλώντας με τη σειρά τους νέα ερωτήματα σχετικά με το μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας.

«Οι ουσίες αυτές αφήνουν ανεξίτηλο αποτύπωμα. Αν είχε μείνει επαρκώς εκτεθειμένος και διαθέσιμος ο χώρος στους τεχνικούς για να κάνουν τη δουλειά τους, από πολύ νωρίς θα είχαμε βρει στοιχεία, που δεν θα μάθουμε ποτέ», σημείωσε.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα