Ο γάμος ομόφυλων δεν απειλεί την ελληνική οικογένεια, ο βασικός μισθός του παιδιού σου είναι η απειλή

Ο γάμος ομόφυλων δεν απειλεί την ελληνική οικογένεια, ο βασικός μισθός του παιδιού σου είναι η απειλή

Ογάμος ομόφυλων ζευγαριών είναι μια θεσμική υποχρέωση που άργησε. Είναι κάτι που περιμέναμε καιρό. Είναι πολλά περισσότερα από μια ιστορική στιγμή, είναι η μερική επούλωση παλιών πληγών. Χθές, κάναμε baby steps για τα αυτονόητα. Χθες, αποπληρώθηκε ένα χρέος με αυτή τη μεταρύθμιση ορόσημο. Χθες, η Ελλάδα κατάλαβε ότι η αγάπη είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Και από σήμερα ξέρουμε ότι το διαφορετικό δεν είναι αφύσικο. Βασικά, δεν θα είναι καν διαφορετικό. 

Ποτίστηκε με πολλά δάκρυα, κοινωνική μοιρολατρία και άπειρη κακοποίηση πολλών αγοριών στα προαύλια σχολείων. Για να βγει το ουράνιο τόξο χθες στο Σύνταγμα πολλές γυναίκες παντρεύτηκαν με προξενιό άνδρες που δεν πόθησαν ποτέ. Η Ελλάδα ήταν καθηλωμένη για χρόνια στο άρμα της Αγίας Οικογένειας και γέμιζε τραύματα τα παιδιά της.

Η Ελλάδα μέχρι χθες αντιμετώπιζε τα ομόφυλα ζευγάρια ως δευτεροκλασάτους πολίτες. Ας ελπίσουμε να εξαλειφθούν τα στερεότυπα για τους gay, τις λεσβίες, τις τρανς, τα bi άτομα. Να μη μεγαλώσουν άλλα παιδάκια στιγματισμένα, επειδή δεν γεννήθηκαν ετερόφυλα. Να μη διαιωνίζεται η κακοποιητική πρακτική του outing ως απειλή. 

Ακούσαμε τον Αντώνη Σαμαρά να επιτίθεται στη woke κουλτούρα που επιβάλλει τη διάλυση της ελληνικής παράδοσης. Ξεστόμισε με τη χαρακτηριστική απολυτοσύνη ανδρών της γενιάς του ότι δεν είναι προτεραιότητα της κοινωνίας μας τα ίσα δικαιώματα, είπε δογματικά και με ρητορική επιτηδειότητα ότι ο γάμος των ομοφύλων δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

Ευτυχώς, το αλαζονικό show του δεν βρήκε πολλούς ακροατές – ούτε καν στο τοξικό Twitter/X. Νιώσαμε μια ετεροντροπή οι περισσότεροι, μια δυσφορία. Και πήραμε μια βαθιά ανάσα γνωρίζοντας ότι η εποχή των δεινοσαύρων της πολιτικής έχει παρέλθει. Μπήκαν στο χρονοντούλαπο και ενίοτε κάνουν «τζα» από τα έδρανα της Βουλής με μια αποφορά ναφθαλίνης να απλώνεται στην ατμόσφαιρα αναζητώντας συγκατανευσιφάγους. Το αποτύπωμά τους μυρίζει μούχλα και λαϊκισμό. Το μόνο που απειλεί την ελληνική οικογένεια είναι ο βασικός μισθός στα παιδιά της. 

Ευτυχώς, ακούσαμε και τον Σπύρο Μπιμπίλα, συγκινηθήκαμε με την συναισθηματική τοποθέτησή του και την προσωπική του ιστορία. Με τα δάκρυα που χύθηκαν γιατί ένα αγόρι αγαπούσε ένα άλλο αγόρι.

«Η Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χώρα που νομιμοποίησε τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών» γράφουν Guardian και BBC. Επιτέλους, γίναμε θέμα στους New York Times για το σωστό λόγο. Το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», έγινε δεκτό, επί της αρχής, από την ολομέλεια με 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 «παρών».

Σήμερα, το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι ετοιμάζεται για γάμο. Ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτριος Ελευσινιώτης που έχουν χτίσει μια ζωή μαζί, πλέον μπορούν να παντρευτούν. «Τα κοστούμια και οι βέρες μας είναι ήδη έτοιμα», είπε ο Γαβριλιάδης μιλώντας στο Bloomberg, συμπληρώνοντας πως «ίσως είμαστε οι πρώτοι που θα παντρευτούμε».

Ο 52χρονος αλλεργιολόγος δεν θα ανησυχεί πια για την τύχη των 3 παιδιών τους -εάν ο ίδιος πεθάνει πριν από τον σύντροφό του Δημήτριο Ελευσινιώτη. Το ζευγάρι είναι 20 χρόνια μαζί. Η αγγελία για τον γάμο του ζευγαριού δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και η τελετή πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Νέα Σμύρνη.

Πηγή: ladylike.gr
  

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα