Τέμπη: Ένταση μεταξύ Καραμανλή και Κόκκαλη: Παίζετε θέατρο - Είστε πολιτικός ψεύτης

Τέμπη: Ένταση μεταξύ Καραμανλή και Κόκκαλη: Παίζετε θέατρο - Είστε πολιτικός ψεύτης

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Κώστα Καραμανλή, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών πως κρύβεται πίσω από τη βουλευτική ασυλία.

«Είναι ψέμα ότι κρύβομαι πίσω από τη βουλευτική ασυλία, διότι μπερδεύετε δυστυχώς σκοπίμως την ευθύνη υπουργού με τη βουλευτική ασυλία» απάντησε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής επιστρέφοντας στον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις κατηγορίες περί ψεύδους και λέγοντάς του ότι «παίζει πολιτικό θέατρο».

Χαρακτηριστικός της έντασης είναι ο διάλογος:

Β. Κόκκαλης: Προτίθεστε να ζητήσετε την άρση ασυλίας σας;

Κ.Καραμανλής: Απορώ που επιμένετε. Δεν τίθεται θέμα ασυλίας. Ο κ. Κόκκαλης παίζει πολιτικό θέατρο.

Β.Κόκκαλης: Εσείς είστε πολιτικός ψεύτης αν λέτε ότι εγώ παίζω πολιτικό θέατρο.

Κ. Καραμανλής: Είναι ψέμα ότι κρύβομαι πίσω από την ασυλία μου. Υπάρχει το άρθρο 86 του συντάγματος για την ποινική ευθύνη των υπουργών.

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής κάλεσε τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να τον προκαλεί για τη δημιουργία εντυπώσεων. «Κουνάτε το δάχτυλο στην κοινωνία. Θέλετε να το παίξετε και κατήγορος από πάνω. Μπορείτε να κοιμάστε ήσυχος τα βράδια;», απάντησε από την πλευρά του ο Βασίλης Κόκκαλης, στον πρώην υπουργό.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι τόνοι ανέβηκαν και μεταξύ του προέδρου της εξεταστικής Δημήτρη Μαρκόπουλου και της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιλένας Αποστολάκη, όταν η τελευταία ανέφερε πως «κύριε πρόεδρε, οι υπηρεσίες σας θα ανταμειφθούν», με τον πρόεδρο της Εξεταστικής να της ζητά να ανακαλέσει τις υπόνοιες περί πολιτικής ανταλλαγής, όπως τις χαρακτήρισε.

πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα