Γλυφάδα: Το χρονικό της ένοπλης επίθεσης στη ναυτιλιακή – Τέσσερις νεκροί, ποιος ήταν ο δράστης

Γλυφάδα: Το χρονικό της ένοπλης επίθεσης στη ναυτιλιακή – Τέσσερις νεκροί, ποιος ήταν ο δράστης

Ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά μακελειό συνέβη εχθές το πρωί στην Γλυφάδα, όταν ένας 76χρονος εισέβαλε οπλισμένος στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας της οικογένειας Καρνέση και πυροβόλησε θανάσιμα την ιδιοκτήτρια και εφοπλίστρια, Μαρία Καρνέση, τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Αντώνη Βλασσάκη και τον επί χρόνια καπετάνιο και υπάλληλο της εταιρείας, Ηλία Κουκουλάρη.

Το θρίλερ διήρκεσε περίπου 3 ώρες, με τον 76χρονο δράστη της επίθεσης να βρίσκεται ταμπουρωμένος στην εταιρεία και να σκορπά το θάνατο κραδαίνοντας μία καραμπίνα.

Το σημείο αποκλείεται άμεσα, πάνοπλοι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ παίρνουν θέση για να ξεκινήσουν την επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων. Ασθενοφόρα καταφθάνουν και οι σειρήνες ηχούν συνεχώς.

Τρεις άνθρωποι πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες της εκδίκησης. Η ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας Μαρία Καρνέση 77 ετών, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντώνης Βλασάκης 80 ετών, που ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, κι ένας πρώην καπετάνιος, ο Ηλίας Κουκουλάρης 75 ετών, που εργαζόταν το τελευταίο διάστημα στο λογιστήριο της εταιρείας.

Το προφίλ των θυμάτων
Όπως κάθε πρωί, η Μαρία Καρνέση, συνιδιοκτήτρια της European Navigation, φθάνει στο κτίριο και πηγαίνει στο γραφείο της. Εκεί θα βρει το νούμερο δύο της εταιρείας και γαμπρό της Αντώνη Βλασσάκη για να συζητήσουν τα τρέχοντα θέματα.

Παλαιός αγαπημένος και πολύ στενός συνεργάτης και των δύο ο πρώην καπετάνιος Ηλίας Κουκουλάρης συνομιλεί μαζί τους. Μέσα σε δευτερόλεπτα θα πέσουν και οι τρεις νεκροί από το όπλο ενός πολύ οικείου τους προσώπου, του Άρη.

Ο Ηλίας Κουκουλάρης, έμπιστος άνθρωπος της οικογένειας, όταν άφησε τη θάλασσα έμεινε στην εταιρεία και ανέλαβε διοικητικό ρόλο, πλέον δούλευε στο λογιστήριο.

Η Μαρία Καρνέση, μία γυναίκα δυναμική, η οποία ασχολείτο με τα οικονομικά της εταιρείας μαζί με την οικογένειά της είχαν καταφέρει να διατρέξουν μία επιτυχημένη πορεία στον χώρο της ναυτιλίας, καθώς ήταν μια εκ των ιδιοκτητών της European Navigation, μιας τεράστιας ναυτιλιακής εταιρείας που ο όμιλός της διατηρεί γραφεία αντιπροσώπευσης στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Ο Αντώνης Βλασσάκης ήταν παντρεμένος με την Δέσποινα Καρνέση, δικηγόρο της εταιρείας και αδελφή της Μαρίας, οι οποίες από το 1978 δουλεύουν στον χώρο της ναυτιλίας. Ο 80χρονος είχε την τεχνική εποπτεία της εταιρείας.

 
Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει
O 76χρονος ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει για να εκδικηθεί καθώς τον είχαν απολύσει. Τα θύματά του απροστάτευτα στις εγκαταστάσεις της ναυτιλιακής στην Γλυφάδα χωρίς να έχουν περιθώρια διαφυγής κι άμυνας, με τους 25 περίπου υπαλλήλους να προσπαθούν να σώσουν τις ζωές τους και να τρέχουν να βρουν εξόδους από την εταιρεία και τον ίδιο να βάφει τα χέρια του με αίμα και στη συνέχεια να στρέφει την καραμπίνα προς το μέρος του και να πατάει την σκανδάλη.

Το όνομα του Αντέλ Ελ Μπουράι, αλλά ήταν γνωστός ως ο ‘Άρης’ της εταιρείας.

Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως, δείχνουν πώς το μυαλό του Αιγύπτιου δράστη θόλωσε και πώς το μίσος του έγινε άσβεστο το τελευταίο διάστημα. Εργαζόταν για πάνω από 36 χρόνια για την οικογένεια Καρνέση. Ήταν επιστάτης στο σπίτι τους στους Πεταλιούς κι θέλησε να εκδικηθεί επειδή τον απέλυσαν.

Το χρονικό του μακελειού
Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στις 10:00 το πρωί. Ο 76χρονος γνώριζε κάθε γωνιά του κτιρίου με κάθε λεπτομέρεια και ήξερε πώς να κινηθεί. Μπήκε από το πάρκινγκ με το SUV αυτοκίνητό του. Είχε μαζί του μία καραμπίνα ενώ εντός του αυτοκινήτου βρέθηκε και ένα περίστροφο. Μέσω του κλιμακοστάσιου ανέβηκε στον πρώτο όροφο και με την καραμπίνα που κρατούσε στα χέρια απομάκρυνε τον άνδρα της ασφάλειας.

Φώναζε: «Ήρθα για τα αφεντικά, ήρθα για να τους καθαρίσω όλους».

Δευτερόλεπτα αργότερα ο δράστης θα σημαδεύσει τη Μαρία Καρνέση και τον γαμπρό της. Ο πρώην καπετάνιος θα μπει μπροστά για να τον αφοπλίσει και τότε ο δράστης θα αρχίσει να πυροβολεί και τους τρεις σε σώμα και κεφάλι. Όλοι τους θα πέσουν νεκροί από το δολοφονικό αμόκ του 76χρονου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Μαρία Καρνέση δέχθηκε τα πυρά στο κεφάλι και το στήθος, ο γαμπρός της στο κεφάλι και ο καπετάνιος στον ώμο.

Ο 76χρονος προσπάθησε να εντοπίσει για να σκοτώσει και την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, Δέσποιν,α η οποία όμως είχε βγει από το γραφείο της και βρισκόταν σε άλλο όροφο και έτσι πρόλαβε να βγει εγκαίρως από το κτίριο μαζί με κάποιους υπαλλήλους.

Στη συνέχεια, ο δράστης αφού δεν μπόρεσε να την βρει, κατέβηκε στο υπόγειο και με την ίδια καραμπίνα έδωσε τέλος στη ζωή του, πριν μπουν στις εγκαταστάσεις οι πάνοπλοι άντρες της ΕΚΑΜ.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο 76χρονος φώναζε σε όλους να απομακρυνθούν και να μην τον ακολουθήσουν. Μάλιστα, δύο γυναίκες που βρέθηκαν στον δρόμο του, τις κλείδωσε μέσα στην τουαλέτα και αρκετή ώρα αργότερα κατάφεραν με το ΕΚΑΒ να μεταφερθούν στο Ασκληπιείο της Βούλας για τις πρώτες βοήθειες.

Υπάλληλοι που κατάφεραν να βγουν από το κτίριο ήταν εκείνοι που ειδοποίησαν άμεσα την Αστυνομία. Σπεύδει και ειδικός διαπραγματευτής. Ήταν όμως ήδη αργά.

Τα όσα δραματικά και πρωτοφανή συνέβησαν έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας της ναυτιλιακής, με το υλικό να βρίσκεται στα χέρια αστυνομικών που το αναλύουν, σε μια προσπάθεια να διαλευκάνουν πλήρως τη δολοφονική επίθεση στην Γλυφάδα.

Η ανακοίνωση για το μακελειό
Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια Καρνέση μετά το μακελειό που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο της αδελφής του Μαρίας, του γαμπρού του Αντώνη και του συνεργάτη και πρώην καπετάνιου Ηλία Κουκουλάρη.

Ο επιχειρηματίας δηλώνει συντετριμμένος από το τραγικό γεγονός που έπληξε την οικογένειά του. Ο ίδιος ζητά να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η οικογένειά μου και εγώ δηλώνουμε βαθύτατα συντετριμμένοι από το τραγικό και αναπάντεχο γεγονός που έπληξε την οικογένειά μας και οδήγησε στην απώλεια της αδελφής μου Μαρίας, του γαμπρού μου Αντώνη Βλασσάκη και του συνεργάτη μας Ηλία Κουκουλάρη. Η ανείπωτη θλίψη των στιγμών επιβάλλει τον ελάχιστο σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας. Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Το προφίλ του 76χρονου
Ο Αντέλ Ελ Μπουράι, έρχεται την Ελλάδα από την Αίγυπτο το 1980 στα 32 του χρόνια. Ψάχνει μεροκάματα για να βγάλει χρήματα και να στηρίξει την οικογένειά του που έχει μείνει πίσω στην πατρίδα του.

Για καλή του τύχη, στη ζωή του μπαίνει η οικογένεια Καρνέση. Αρχικά, εργάζεται στα πλοία τους. Η μητέρα της οικογένειας όμως, η Ελευθερία, που δεν είναι πια στη ζωή, τον ξεχωρίζει και τον κάνει επιστάτη των ακινήτων της οικογένειας.

Το δέσιμο είναι μεγάλο. Γίνεται ο «άνθρωπός» τους για όλες τις δουλειές. Για 36 ολόκληρα χρόνια φροντίζει τα σπίτια σε Αθήνα και Πεταλιούς.

Τους αγαπά τόσο που αλλάζει θρησκεία, γίνεται Χριστιανός. Τον βαφτίζει η μητέρα της οικογένειας και παίρνει το όνομα Αριστείδης. Από τότε, ο Αντέλ Ελ Μπουράι, είναι για όλους ο Άρης.

Στους Πεταλιούς, είναι όλοι συγκλονισμένοι. Τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο ευγενικό, ήρεμο, καλόψυχο, ευσυγκίνητο. Έστελνε λεφτά στην οικογένειά του, πονούσε με τον πόλεμο που μαίνεται κοντά στην πατρίδα του και τάιζε φτωχούς γιατί δεν ξέχασε ποτέ πώς ήρθε από τη χώρα του, υποστηρίζουν κάποιοι που τον γνωρίζουν.

Η οικογένεια τού είχε τυφλή εμπιστοσύνη, ενώ διαχειριζόταν ακόμα και χρήματα.

Το 2022, μία οικονομική διαμάχη διχάζει την οικογένεια. Από τη μία, ο Σπύρος και από την άλλη η Μαρία και η Δέσποινα. Ο Άρης βρέθηκε στη μέση. Πριν από έναν χρόνο βγαίνει από το μισθολόγιο της εταιρίας, συνεχίζει όμως να εργάζεται για την οικογένεια και συγκεκριμένα για τον Σπύρο.

Συνεχίζει να έχει τα κλειδιά της οικογένειας ακόμα και να διανυκτερεύει στα σπίτια του Καρνέση στην Γλυφάδα όταν βρίσκεται στην Αθήνα.

Το πρωί της Δευτέρας (12/02), έρχεται η δεύτερη απόλυση. Του αφαιρούνται, όχι μόνο τα προνόμια και οι αρμοδιότητες, αλλά και το σπίτι που διέμενε.

Το μυαλό του 76χρονου θολώνει. Παίρνει δύο όπλα που ενδεχομένως ανήκουν και στην οικογένεια. Φεύγει από το σπίτι και κατευθύνεται προς την εταιρία, σπέρνοντας τον θάνατο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα