Η ιστορία της Κατερίνας και της Νικολέτας – Το ζευγάρι που αναφέρθηκε στη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ιστορία της Κατερίνας και της Νικολέτας – Το ζευγάρι που αναφέρθηκε στη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για το νομοσχέδιο επέκτασης του πολιτικού γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και την τεκνοθεσία, μίλησε σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στεκόμενος στην τεκνοθεσία, αναφέρθηκε στην ιστορία των δύο γυναικών που ήρθε στη δημοσιότητα τον Ιούνιο του 2023, όπου η Κατερίνα και η Νικολέτα είχαν μιλήσει για τη ζωή τους και το μεγαλύτερο άγχος τους, όταν η μία διαγνώστηκε με καρκίνο, τι θα γίνει εάν το παιδί χάσει και τις δύο μητέρες.

Και αυτό διότι νομικά η μία από τις δύο γυναίκες είναι αόρατος γονέας, δεν υπάρχει στην οικογένεια.

«Έχω διαγνωστεί με καρκίνο, είναι ένας επιθετικός καρκίνος, δεν ξέρουμε πως θα πάει. Ελπίζουμε να πάει καλά αλλά σε περίπτωση που δεν πάει καλά, το παιδί αυτό που είναι μόνο στο δικό μου όνομα δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Νιώθω πως δεν μπορώ να πεθάνω. Με το που θα πεθάνω, θα χάσει και τη σύντροφό μου», ανέφερε χαρακτηριστικά η Κατερίνα.

«Η Κατερίνα αγωνία, όχι μόνο για το δικό της παιδί. Θέλει να προλάβει να μην βρεθεί εκτεθειμένη σαν οικογένεια», λέει, μιλώντας στο MEGA, η δικηγόρος του ζευγαριού, Στέλλα Μπελιά.

«Η δική τους ορατότητα ενδεχομένως θα διευκολύνει και άλλες οικογένειες στο μέλλον να μην έχουν τα ίδια προβλήματα. (…) Είναι ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να είναι ήδη λυμένο».

Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία μίλησε και η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, αναφερόμενη και στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και τα «παραθυράκια» που υπάρχουν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα