Κακοκαιρία με χιόνια και στην Αττική – Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Κακοκαιρία με χιόνια και στην Αττική – Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Προβλήματα έχει ήδη ξεκινήσει να προκαλεί το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας και «χτυπά» κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα. Στη Σιθωνία της Χαλκιδικής οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις βράχων, στα «λευκά» ήδη ντύθηκε η Δυτική Μακεδονία ενώ χιόνια αναμένονται και στην Αττική, ιδίως στην Πάρνηθα. Την ίδια στιγμή δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια.

Στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω, ο δρόμος είναι κλειστός, με απόφαση της Τροχαίας και απαγορευτεί η διέλευση όλων των οχημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει η ΕΡΤ στο σημείο θα παραμείνουν όλη τη νύχτα περιπολικά, για να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα ενώ τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες ζεσταίνουν τις μηχανές τους.

Στον δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής, έκλεισε ο επαρχιακός δρόμος Μεταμόρφωσης-Μεταγγιτσίου, στο 1ο χλμ, καθώς υπήρξε υπερχείλιση ρέματος.

Χιόνια έξω από τη Θεσσαλονίκη – Πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες
   
Τα χιόνια έκαναν την εμφάνισή του στις περιοχές έξω από τη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα οι αντιολισθητικές αλυσίδες να είναι απαραίτητες και στους οικισμούς Ασβεστοχώρι, Εξοχή, Φίλυρο και Χορτιάτη της Δημοτικής Ενότητας Χορτιάτη.

Κλειστά σχολεία σε Φλώρινα και Αμύνταιο – Μία ώρα αργότερα το κουδούνι στην Πρέσπα
Στην ΠΕ Κοζάνης και στους δήμους Κοζάνης και Εορδαίας όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν στις 9:15 ενώ στη Φλώρινα και το Αμύνταιο θα παραμείνουν κλειστά σήμερα.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία λόγω της κακοκαιρίας και των υψηλών μποφόρ στα πελάγη σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Μέχρι νεοτέρας, θα ισχύει απαγορευτικό σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο, Αργοσαρωνικό και Κρήτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα