Αγία Παρασκευή: Αποβολή δια παντός από το ιδιωτικό σχολείο για τον μαθητή που έκανε bulling στον 14χρονο

Αγία Παρασκευή: Αποβολή δια παντός από το ιδιωτικό σχολείο για τον μαθητή που έκανε bulling στον 14χρονο

Για τις ενέργειες που θα προβεί για το περιστατικό σχολικής βίας που σημειώθηκε στο ιδιωτικό σχολείο στην Αγία Παρασκευή από παρέα 16χρονων μαθητών μεταξύ των οποίων κι ένας εκ των δραστών, ενημέρωσε τους γονείς η διεύθυνση του σχολείου, στο οποίο φοιτά και ο 14χρονος.

Στο σχετικό μειλ που απεστάλη από τη διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου προς τους γονείς των μαθητών, γίνεται αναφορά σε περιστατικό βίας ανάμεσα σε τέσσερα παιδιά, “μεταξύ των οποίων δυο μαθητές του σχολείου μας”. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εν λόγω ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι μαθητής ο ένας εκ τριών δραστών της επίθεσης που δέχτηκε ο 14χρονος ο οποίος επίσης φοιτά στο εν λόγω σχολείο. Οι υπόλοιποι δράστες φοιτούν σε άλλο ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων.

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση του σχολείου, αφήνει να εννοηθεί στην ηλεκτρονική ενημέρωση προς τους γονείς ότι ο μαθητής που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του 14χρονου, θα αποβληθεί δια παντός από το σχολείο΄.

«Μέσα στις διακοπές υπήρξε ένα περιστατικό βίας και εκφοβισμού ανάμεσα σε 4 παιδιά, μεταξύ των οποίων 2 μαθητές του σχολείου μας. Από τη πρώτη στιγμή που μας γνωστοποιήθηκε το γεγονός, επικοινωνήσαμε με τις οικογένειες για να ενημερωθούμε σχετικά με αυτό. Ο αλληλοσεβασμός, η προάσπιση της αξιοπρέπειας των άλλων και η καλοσύνη αποτελούν τη βάση της λειτουργίας της σχολικής μας κοινότητας και αποτυπώνονται με σαφήνεια στον εσωτερικό κανονισμό και στις “Θέσεις του Σχολείου”. Μαθητές και μαθήτριες που δεν σέβονται αυτές τις αρχές , δεν μπορούν να είναι μέλη της σχολικής μας κοινότητας”.

Απειλητικά τηλεφωνήματα στην οικογένεια του 14χρονου

Η επίθεση στον 14χρονο, δεν τελείωσε με τη δημοσιοποίηση του περιστατικού και την καταγγελία στην Αστυνομία από τον πατέρα του 14χρονου, καθώς οι ανήλικοι δράστες συνέχισαν να εκφοβίζουν το θύμα απειλώντας το με “νέες κυρώσεις”. Οι γονείς του κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα μετά την επίθεση ενώ πριν επιτεθούν στον 14χρονο, οι 16χρονοι πέταξαν αβγά στο διαμέρισμα όπου διαμένει και βανδάλισαν το αυτοκίνητο των γονέων του.

«Με πήραν τη νύχτα και μου είπαν ότι “θα έρθω με 50 άτομα και θα στο κάνω λίμπα”. Ήταν 3:00 τη νύχτα. Αφού είχα γυρίσει από το αστυνομικό τμήμα πλέον» κατήγγειλε ο πατέρας του 14χρονου.

«Είναι σοκ να βλέπεις το παιδί σου σε αυτή την κατάσταση. Ήρθε στο σπίτι το παιδί ξυπόλυτο με αίματα στη μύτη και κλαίγοντας. Τον απείλησαν εκείνη τη στιγμή πως αν μιλήσει θα τον μαχαιρώσουν με σουγιά. Και επίσης του είπαν πως αν τολμήσει και πει κάτι στους γονείς του έχουν πιστόλι και θα τον σκοτώσουν. Και αυτόν και εμάς» είπε η μητέρα του 14χρονου.

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα