Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στους ανήλικους προτεραιότητα της νέας ηγεσίας

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στους ανήλικους προτεραιότητα της νέας ηγεσίας

Ένα θέμα που φαίνεται να τοποθετείται στις κορυφαίες προτεραιότητες του νέου Υπουργού προστασίας του Πολίτη είναι η έξαρση της βίας μεταξύ ανηλίκων.

Με τις διαστάσεις της εγκληματικότητας μεταξύ ανηλίκων να είναι διαρκώς κλιμακούμενες και το πρόβλημα να βαίνει συνεχώς επιδεινούμενο και τα περιστατικά είναι σχεδόν καθημερινά μπαίνει στο κάδρο του νέου Υπουργού προστασίας του Πολίτη οι στοχευμένες επιχειρησιακές κινήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, αναμένεται μέσα από χαρτογράφηση των περιοχών που παρουσιάζουν την μεγαλύτερη εγκληματικότητα να γίνουν συγκεκριμένες δράσεις σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Οι περιοχές που εστιάζουν οι Αρχές είναι η Κηφισιά, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Περιστέρι, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος και το κέντρο της Αθήνας.

Ενώ, η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος θα μπει στη μάχη κατά της εγκληματικότητας ανήλικων ξεσκονίζοντας ό,τι διακινείται μέσα στα soscial media, καθώς πολλές οι παραβατικές πράξεις των ανηλίκων «διαφημίζονται» μέσα από αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα σε 11 μήνες έχουν γίνει 1.500 συλλήψεις ανηλίκων για κλοπές και ληστείες και 416 συλλήψεις για σωματικές βλάβες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα