Άρτα: «Ήταν ήρεμος, δεν φαινόταν για φονιάς», είπε ο βοσκός που βρήκε τον 38χρονο

Άρτα: «Ήταν ήρεμος, δεν φαινόταν για φονιάς», είπε ο βοσκός που βρήκε τον 38χρονο

Αυλαία με τραγικό τρόπο έπεσε στο θρίλερ της εξαφάνισης πατέρα και γιού από την Άρτα, καθώς τον 38χρονο βρήκε ένας βοσκός, ο οποίος και κάλεσε την αστυνομία.

Ο 38χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε τον πατέρα του και υπέδειξε το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του, όπως και το ΙΧ. Ο 65χρονος βρέθηκε σε ένα δασικό δρόμο χτυπημένος στο κεφάλι και έχοντας και σημάδια από δαγκωματιές άγριων ζώων.

 Ο 38χρονος βρέθηκε μακριά από το αυτοκίνητο σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Έδειχνε να τα έχει χαμένα, ήταν ταλαιπωρημένος, αλλά καλά στην υγεία του.

 Μιλώντας στον ALPHA, o βοσκός που εντόπισε τον 38χρονο άνδρα, ο οποίος αγνοούνταν για έξι ημέρες, ανέφερε τα εξής:

«Του είπαν σήκω φύγε να πάρουμε την Αστυνομία και είπε πάρτε την αστυνομία να έρθει να με πάρει. Πήραμε την αστυνομία. Έχουμε μια περιοχή συρματοπλεγμένη, για να μην μπαίνουν τα ζώα. Εκεί τον βρήκαμε. Μας είπε ότι διψάει και πεινάει, ήταν με το κεφάλι κρεμασμένο. Μας είπε η αστυνομία να τον παρακολουθούμε μη φύγει μέχρι να έρθει. Ήταν ήρεμος, δεν φαινόταν για φονιάς. Εκεί που είναι το μαντρί είναι δύσβατο το μέρος, δεν ξέρω πως βρέθηκαν εκεί».

«Ήθελε να με σκοτώσει αλλά τον πρόλαβα και τον σκότωσα», είπε σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο 38χρονος, όταν ρωτήθηκε από αστυνομικούς της ασφαλείας αν γνωρίζει τον λόγο που το άψυχο σώμα του πατέρα του έφερε τραύμα στο κεφάλι από αντικείμενο, πιθανόν πέτρα.

 Ο ίδιος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως είχαν συμπλοκή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς την Άρτα και ότι εκείνος χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι τον πατέρα του, που του επιτέθηκε πρώτος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας ο 38χρονος τα τελευταία τρία 24ωρα κινούνταν με το αυτοκίνητο στην περιοχή, έως ότου έμεινε από καύσιμα. Μετά κατέφυγε σε ποιμνιοστάσια με τα πόδια όπου και τελικά εντοπίστηκε.

 Σημειώνεται πως οι δύο άντρες είχαν εξαφανιστεί με το αυτοκίνητο του πατέρα, όταν αυτός είχε παραλάβει το γιο του απο το νοσοκομείο της Λαμίας.

 Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη, που ο 38χρονος είχε τραυματιστεί μετά από εκτροπή του αυτοκινήτου του στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου. Τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Καρπενησίου και τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας όπου μετά τις εξετάσεις που έγιναν, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Τον περίμενε ο 65χρονος πατέρας του για να φύγουν μαζί για την Άρτα. Μάλιστα οι γιατροί τού είχαν τοποθετήσει και κολάρο για περισσότερη προστασία. Από κει και μετά τα ίχνη τους εξαφανίστηκαν. Με βάση τα στοιχεία του κινητού στις 2:00 το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης έδειχναν ότι κινούταν στην Εθνική Οδό από τις Θερμοπύλες προς την Άμφισσα. Από κει και μετά το στίγμα από το τηλέφωνο του πατέρα δεν εντοπίζεται πουθενά. Αντίθετα, το στίγμα από το κινητό του 38χρονου εντοπίστηκε στην περιοχή της Φωκίδας λίγο πριν τη Ναύπακτο.

Οι αστυνομικοί από τη Φθιώτιδα και τη Φωκίδα ερευνούσαν ολόκληρη την περιοχή για να εντοπίσουν πιθανό τροχαίο. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην περιοχή της Φωκίδας καθώς οι αστυνομικοί είχαν πληροφορία για έναν άντρα που περιφέρονταν στα χωριά μόνος του με ένα μαύρο αυτοκίνητο και φορούσε κολάρο. Τελικά εντόπισαν το αυτοκίνητο και στη συνέχεια στα ορεινά χωριά εντόπισαν και συνέλαβαν τον 38χρονο.

«Τον είδα με αίματα»
Ο 38χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης φέρεται να περιπλανιόταν τουλάχιστον τρία 24ωρα μετά το αποτρόπαιο έγκλημα στην περιοχή πλησίον του Δαφνοχωρίου κάτι που επιβεβαιώνεται άλλωστε και από την νέα συγκλονιστική μαρτυρία που φέρνει σήμερα στο φως το LIVE NEWS.

«Τον είδα την Τετάρτη το μεσημέρι γύρω στις 14:30-15:00. Έχουμε ζώα εμείς και εκεί που πέρασε ήταν τα ζώα και πίνανε νερό και επειδή ήταν μέσα στο δρόμο σταμάτησε. Έδιωξα τα ζώα για να μπορέσει να περάσει ο άνθρωπος και τον είδα ότι είναι χτυπημένος και μου έκανε εντύπωση που ήταν τόσο χτυπημένος και οδηγούσε μόνος του».

«Τον είδα να φορά κολάρο και να είναι γεμάτος αίματα», θα πει αποκλειστικά στο LIVE NEWS και συγκλονίζει.

«Ήταν χτυπημένος στο κεφάλι και τα χέρια του χτυπημένα και γεμάτα αίματα και φόραγε κολάρο. Τον αναγνώρισα στο τμήμα. Peugeot μαύρο ήταν το αυτοκίνητο. Επικίνδυνος δεν μου φάνηκε. Απλά μου φάνηκε παράξενο το γεγονός ότι ήταν τόσο χτυπημένος και οδηγούσε μόνος του. Το κεφάλι του από τη μια πλευρά είχε αίματα και τα χέρια του γεμάτα αίματα. Όπως κρατούσε (το τιμόνι) δηλαδή, σταμάτησε δίπλα μου εγώ τον είδα στο ένα μέτρο και τα χέρια του που κρατούσε το τιμόνι ήταν γεμάτα αίματα», αναφέρει η μαρτυρία.

Οι μαρτυρίες βοσκών που έκαναν λόγο για ένα μαύρο PEUGEOT που κυκλοφορούσε στην περιοχή έστρεψε τις έρευνες στα γύρω χωριά. Σε ένα από αυτά μέσα σε ένα στάβλο οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 38χρονο δράστη ενώ νωρίτερα είχαν βρει παρατημένο και το μαύρο Peugeot της οικογένειας.

Ο γιος έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» μίλησε για την υπόδεση εξαφάνισης πατέρα και γιου, όπου όπως αποκαλύφθηκε οδήγησε στη δολοφονία του πατέρα από τον ίδιο του τον γιο.

Μιλώντας στο LIVE NEWS του Mega, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, είπε πως η αστυνομία είχε εξετάσει όλες τις διαστάσεις πριν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο γιος είχε σκοτώσει τον πατέρα του.

Μάλιστα, αφού απορρίφθηκαν όλες οι άλλες υποθέσεις, οι Αρχές με δεδομένο πως ο 37χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο 38χρονος είπε στους αστυνομικούς πως «σκότωσα τον πατέρα μου γιατί έλεγε πως θα με σκοτώσει και μετά θα αυτοκτονούσε».

Η δολοφονία σύμφωνα με τα στοιχεία, έγινε στον παραλιακό δρόμο και πέταξε τη σορό στον χωματόδρομο και μετά συνέχισε τον δρόμο και αργότερα τον είδε ο βοσκός. Εκει το αυτοκίνητο κόλλησε και ο 37χρονος προχώρησε με τα πόδια και στη συνέχεια τον βρήκε ο δεύτερος βοσκός στο μαντρί.

Στο σημείο που βρέθηκε η σορός, εντοπίστηκε και το κινητό του 37χρονου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπήρξε ένα τηλεφώνημα από κάποιον από το σπίτι ώστε να ρωτήσει που βρίσκονται πατέρας και γιος και εκείνοι απάντησαν πως γυρνάνε αλλά έγινε αντιληπτό πως είχε προηγηθεί ένας έντονος τσακωμός.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα