Λιβύη: Γιοι του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη οι δύο από τους πέντε νεκρούς Έλληνες

Λιβύη: Γιοι του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη οι δύο από τους πέντε νεκρούς Έλληνες

Παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη ήταν οι δύο από τους πέντε νεκρούς του τροχαίου δυστυχήματος της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη.

Ειδικότερα όπως σημείωσε στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σχολείου της Βεγγάζης, Γιώργος Σαγιάνος, οι δύο τους εκτελούσαν χρέη διερμηνέα για την ελληνική αποστολή.

  
Ο ίδιος, τόνισε ότι επρόκειτο για σφοδρό τροχαίο δυστύχημα, επιβεβαιώνοντας την επίσημη εκδοχή για το τραγικό συμβάν.

Υπενθυμίζεται ότι οι άλλοι τρεις νεκροί ήταν στρατιωτικοί.

Στην Ελλάδα μεταφέρθηκαν οι σοροί των πέντε νεκρών της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη που ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα. Πρόκειται για τρεις στρατιωτικούς και δύο πολίτες οι οποία συμμετείχαν στο ταξίδι στην πολύπαθη Λιβύη προκειμένου να βοηθήσουν την χώρα που χτυπήθηκε από την κακοκαιρία Daniel.

«Σας γνωρίζουμε ότι επαναπατρίζονται με Α/Φ C-27 πέντε σοροί, τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πολιτών διερμηνέων που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Με C-130 έφτασαν το πρωί της Δευτέρας και οι τραυματίες οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία

 
Ο Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Σχολείου Βεγγάζης, Γιώργος Σαγιάνος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι οι δύο από τους πέντε νεκρούς Έλληνες της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη, είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη.

Ο ίδιος, τόνισε ότι επρόκειτο για σφοδρό τροχαίο δυστύχημα, επιβεβαιώνοντας την επίσημη εκδοχή για το τραγικό συμβάν, ενώ περιέγραψε όλο το χρονικό, από τη στιγμή που η ελληνική αποστολή προσγειώθηκε στη Βεγγάζη.

Το μοιραίο λεωφορείο είχε και συνοδεία δύο οχήματα, ενώ η διαδρομή που ακολούθησε ήταν από επαρχιακούς δρόμους από τα βουνά, καθώς η εθνική οδός έχει καταστραφεί. Στο ΙΧ που συγκρούστηκε μετωπικά με το λεωφορείο επέβαινε μια οικογένεια, ενώ σκοτώθηκαν όλοι.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις τρεις το μεσημέρι της Κυριακής (17/9)

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα