Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Πώς μπορούμε να στηρίξουμε τους πλημμυροπαθείς

Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Πώς μπορούμε να στηρίξουμε τους πλημμυροπαθείς

Εντυπωσιακή είναι η αλληλεγγύη που έχουν επιδείξει πολίτες από όλη τη χώρα, οι οποίοι έσπευσαν να αποστείλουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες από την κακοκαιρία «Daniel» στη Θεσσαλία. Ωστόσο οι ανάγκες, ενόψει φθινοπώρου και έναρξης νέας σχολικής χρονιάς, παραμένουν πολλές και επιτακτικές. Όσοι βρίσκονται στο πεδίο σημειώνουν στην «Κ» ότι οι πλημμυροπαθείς δεν χρειάζονται απαραίτητα μόνο ρούχα ή τρόφιμα, αλλά και είδη που θα τους προστατεύσουν από τους κινδύνους που εγκυμονούν τα λιμνάζοντα νερά και τα νεκρά ζώα, που ακόμη περισυλλέγονται στην ευρύτερη περιοχή. Συνεπώς, αντικουνουπικά, γάντια, σακούλες σκουπιδιών, χλωρίνες, παυσίπονα, sleeping bags και μωρομάντηλα είναι περιζήτητα. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να στηρίξουμε τους πληγέντες, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας μας:

• Στη Λάρισα συνεχίζεται η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (επί των οδών Θεοφράστου και Καλλισθένους, συνοικία «Αβέρωφ»). Για διευκρινίσεις καλείτε στα τηλέφωνα: 2413-506558, 2413-506559 ή επικοινωνείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

• Τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη νέα σχολική χρονιά, που φέτος λόγω των έκτακτων συνθηκών θα ξεκινήσει αργότερα για τα παιδιά της Θεσσαλίας, συγκεντρώνουν το «Μαζί για το Παιδί» και το «Ολοι Μαζί Μπορούμε», με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής. Οι δύο οργανισμοί ανταποκρίθηκαν σε σχετικό κάλεσμα του υπουργείου Παιδείας. Πληροφορίες: https://oloimaziboroume.gr.

• Οι Γιατροί του Κόσμου, με εξειδικευμένους επαγγελματίες και εθελοντές, βρίσκονται στο πλευρό των πλημμυροπαθών και συνδράμουν σε συνεννόηση με τις αρχές από τις πρώτες ημέρες, ενώ αναμένεται να ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή. Για να στηρίξουμε τις δράσεις τους μπορούμε να καταθέσουμε χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οργανισμού, οι οποίοι αναγράφονται στη σελίδα https://mdmgreece.gr, με την προσθήκη της διευκρίνισης «Πλημμύρες». Έπειτα, επικοινωνούμε με το Τμήμα Δωρεών στο 210-3213150 ή στο [email protected] για την έκδοση και αποστολή της απόδειξης.

• Μέσω τραπεζικής κατάθεσης μπορούμε να στηρίξουμε και το έργο της Humanity Greece, τα μέλη της οποίας βρίσκονται ήδη στα πληγέντα χωριά της Θεσσαλίας, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες στο λινκ Στην κατάθεση προσθέτουμε την υποσημείωση «Θεσσαλία – Στήριξη Πληγέντων».

• Στη Θεσσαλονίκη, τα περίπτερα του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Ιθάκη στη ΔΕΘ μέχρι την Κυριακή 17/9 από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. (για πληροφορίες, πρόεδρος του συλλόγου, Κική Ευστρατουδάκη, τηλ. 6977282752). Την επόμενη εβδομάδα οι δωρεές συγκεντρώνονται στα γραφεία του συλλόγου, Παπαρρηγοπούλου 7, κατόπιν σχετικής συνεννόησης. Στη συλλογή συμμετέχει το παράρτημα Βορείου Ελλάδος του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ και το πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Προμηθέας.

• Στα γραφεία του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Ήπειρος στα Ιωάννινα (οδός Μακρυγιάννη) θα γίνονται και το Σάββατο δεκτές δωρεές, από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ.μ. (για πληροφορίες, Γιώργος Μπουκουβάλας, τηλ. 6974066152).

• Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Εθελοντών. Στην Ακαδημία Εθελοντισμού HELPHELLAS, στην Κοραή 30, στην Κηφισιά (νότια είσοδος νοσοκομείου ΚΑΤ), πηγαίνουμε από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ. τρόφιμα μακράς διαρκείας, νερά και ενεργειακά ποτά, κλινοσκεπάσματα και κουβέρτες, χειμερινό ρουχισμό, στρώματα ύπνου φουσκωτά, sleeping bags, είδη υγιεινής, μωρομάντιλα και πάνες, power banks, φάρμακα και παυσίπονα.

πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα