Blue Horizon: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος του πλοίου

Blue Horizon: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος του πλοίου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (15/9) ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος του πλοίου Blue Horizon όπου δολοφονήθηκε ο 36χρονος Αντώνης στο Λιμάνι του Πειραιά.

Οι περιοριστικοί όροι είναι εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες υπήρξε διαφωνία ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακρίτριας, σχετικά με την προφυλάκιση του 52χρονου αξιωματικού του καταστρώματος –που υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο– και του λοστρόμου –ο οποίος βρισκόταν δίπλα στον ύπαρχο όταν εκείνος έσπρωχνε τον Αντώνη στη θάλασσα. #

Στους δύο κατηγορούμενους για συνέργεια στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο είχε επιβληθεί προσωρινά μόνο κατ’ οίκον περιορισμός, μέχρι το δικαστικό συμβούλιο να λύσει τη διχογνωμία για την προφυλάκισή τους.

Ακόμη, έχουν προφυλακιστεί ο καπετάνιος και ο ύπαρχος του «Blue Horizon»: οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στη φυλακή, αφού οι καταθέσεις τους δεν έπεισαν τις δικαστικές λειτουργούς.

Μιλώντας στο Mega ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της οικογένειας του Αντώνη, δήλωσε ότι ο ίδιος ήρθε σε επικοινωνία με τον ψυχίατρο που παρακολουθούσε τον Αντώνη. «Το συγκλονιστικό που μου είπε είναι ότι είχε ενημερωθεί με έγγραφο από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, το Λιμενικό για τις ιδιαιτερότητες του Αντώνη. Μάλιστα μου είπε ότι ήταν η διασκέδαση αυτού του παιδιού να πηγαινοέρχεται με το πλοίο στον Πειραιά, να ρωτάει αν μπορεί να βοηθήσει οπουδήποτε στο πλοίο».

«Το Λιμενικό γνώριζε, ο Αντώνης έκανε πάντα αυτά τα δρομολόγια και ήταν όλοι ενήμεροι», σημείωσε. Δείτε το βίντεο:

«Δεν τον σπρώξαμε, μόνο φωνάξαμε θα πείτε»

Εν τω μεταξύ ντοκουμέντα φωτίζουν ακόμα περισσότερο το έγκλημα στο Blue Horizon με τον φρικτό θάνατο του Αντώνη.

Αποτυπώνουν τα όσα συνέβαιναν στο Blue Horizon τη στιγμή που ο 36χρονος ξεψυχούσε αβοήθητος στη θάλασσα και τα όσα ακολούθησαν με την ασυνειδησία μελών του πληρώματος να είναι πρωτοφανής.

Η ανάλυση ηχητικών που εξασφάλισε ο τηλεοπτικός σταθμός οδηγούν σε συμπεράσματα.

Ήταν Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου ώρα 21:13 το βράδυ. Ο κατηγορούμενος ύπαρχος φαίνεται εδώ να σπρώχνει τον άτυχο Αντώνη στο κενό κ αμέσως μετά να τον κοιτάει από τον καταπέλτη χωρίς να κάνει το παραμικρό να τον βοηθήσει. Όπως φαίνεται όμως δεν ήταν ο μόνος που αδιαφόρησε με τρόπο εγκληματικό.

Ο καπετάνιος έβλεπε τα πάντα στον καταπέλτη από αυτά τα μόνιτορ. Πριν του μιλήσει κανείς ο ίδιος ακούγεται να φωνάζει για αυτό που έχει δει με τα μάτια του. Είναι αρχικά ανήσυχος αλλά πολύ γρήγορα δείχνει ανακουφισμένος.

«Αργά – αργά. Τι έγινε; Ρε πάτε καλά, ρε; Ρε πάτε καλά; Αργά. Το βλέπω το είδα. Πολύ αργά. Φώναξε το traffic. Έλα τι έγινε για πες μου. Τι έγινε; Ποιος έπεσε στη θάλασσα. Έχει πέσει ένας στην πρύμνη. Εντάξει», ακούγεται να λέει.

Ο κατηγορούμενος πλοίαρχος θεωρεί όπως φαίνεται πως ο άνθρωπος που έχει πέσει στη θάλασσα είναι ακόμα ζωντανός από τη στιγμή που επιπλέει. Το πλοίο δεν σταματά και κανείς δεν βοηθά τον Αντώνη.

Ο καπετάνιος του Blue Horizon κρίνει εκείνες τις στιγμές πως αυτό που συνέβη δεν τον αφορά. Αποφασίζει να συνεχίσει το δρομολόγιο με χαμηλή ταχύτητα και πιθανότατα θεωρεί πως ο άτυχος επιβάτης θα καταφέρει να βγει στη στεριά μόνος. Χωρίς βοήθεια χωρίς να του πετάξουν ούτε ένα σωσίβιο.

Στις 21:20 το βράδυ η είδηση για τον θάνατο του Αντώνη γνωστοποιείται στο πλοίαρχο και στο Blue Horizon επικρατεί αναστάτωση.

«Ρε τον μ…Τώρα οικονομήσαμε. Δεν τον έσπρωξε το πλήρωμα. Πήγε να τον βγάλει το πλήρωμα», ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο του Mega.

«Αυτός είχε ξεκινήσει το βαπόρι και πήγαινε μπροστά και πήγε να ανέβει πάνω στον καταπέλτη. Δίπλα, δίπλα στον καταπέλτη ήταν. Ένας παλαβός ήταν», λέει ο ύπαρχος και προσθέτει: «Την ώρα που εγώ έβγαζα τον κάβο, ήταν δίπλα μου. Του λέω:

-Ταξιδεύεις;
-Όχι, μου λέει και μετά ανέβηκε και μπαίνει μέσα».

«Αμέσως ενημέρωσα το traffic και το λιμενικό. Έκοψα και την κίνηση έκανα κράτη για να μειώσω τα απόνερα. Μετά δεν ξέρω τι έγινε από εκεί. Εγώ τον είδα ναι. Μάλιστα, τον είδε και το Έλυρος, φώναξε ο καπετάνιος από το Έλυρος… Κολυμπούσε. Ο αξιωματικός που τον είδε κολυμπούσε», λέει ο πλοίαρχος.

Τα μέλη του πληρώματος είναι άλλοτε προβληματισμένα και άλλοτε πανικόβλητα. Mε τα λόγια που ακούγονται να προκαλούν αίσθηση από τα πρώτα λεπτά της τραγωδίας.

«Εγώ νόμιζα ότι δεν είχε εισιτήριο. Νόμιζα ότι είναι μαύρος, Πακιστανός. Γιατί καθόταν εκεί απ’έξω και γύριζε γύρω – γύρω. Μα δε μας έδειξε κανένα εισιτήριο εμένα. Εμένα το μόνο που μου είπε είναι ‘εγώ θα ταξιδέψω’», λέει ο ύπαρχος

Το Blue Horizon παίρνει εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά και ορισμένοι έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται τα όσα θα ακολουθήσουν.

«Πάρε μία τον…θέλει λεπτομέρειες για το τι έγινε. Μην πεις πολλά», συμβουλεύει το πλήρωμα ο πλοίαρχος.

«Ξαφνικά είδα από την κάμερα ένα επιβάτη ο οποίος προσπαθούσε να μπει μέσα στο πλοίο και γλίστρησε», λέει ο πλοίαρχος.

Η αλήθεια δεν ακούγεται από τα χείλη κανενός. Αυτό το σπρώξιμο στον Αντώνη δεν το παραδέχεται ούτε ο ύπαρχος που το έκανε, ούτε ο καπετάνιος που το είδε ούτε και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος που είχαν οπτική επαφή με το σημείο της τραγωδίας.

Το βίντεο ντοκουμέντο καταρρίπτει τους αρχικούς ισχυρισμούς και φωτίζει τα γεγονότα.

Με τα ηχητικά ντοκουμέντα της μοιραίας νύχτας να αποκαλύπτουν την ασυνειδησία και την πλήρη αδιαφορία ορισμένων μετά το έγκλημα που στοίχισε τη ζωή στον 36χρονο Αντώνη.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα