Ιωάννινα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική για τον ξαφνικό θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας

Ιωάννινα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική για τον ξαφνικό θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας

Κατεπείγουσα προκαταρκτική με σκοπό την διερεύνηση του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας, διατάχθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.   Σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost η εντολή για την Προκαταρκτική που ξεκινά άμεσα δόθηκε από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη.

Το κορίτσι νοσηλευόταν μία εβδομάδα περίπου στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική καθώς είχε διαγνωσθεί με αμυγδαλίτιδα. Προσήλθε με φιλικό της πρόσωπο το οποίο είχε επίσης είχε τα ίδια συμπτώματα αλλά πήρε εξιτήριο μετά από δύο ημέρες. Ο πυρετός στην κοπέλα επέμενε ενώ, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, είχε έντονους πόνους στην κοιλιά, οι οποίοι αποδόθηκαν σε γαστρεντερίτιδα.

Κατά την διάρκεια της νοσηλείας της υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία. Η κατάστασή της όμως συνεχώς επιδεινωνόταν. Το πρωί της Τετάρτης και κατά τη διάρκεια εξετάσεων υπέστη ανακοπή. Διασωληνώθηκε  άμεσα και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου και κατέληξε.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα εξεταστούν πιθανά λάθη ή παραλείψεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία της ενώ αναμένεται και το πόρισμα της Ιατροδικαστικής εξέτασης.

Όπως αναφέρει το epiruspost την Παρασκευή θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο την 20χρονη φοιτήτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση της οικογένειας της αδικοχαμένης κοπέλας για τον ορισμό ή όχι δικού της τεχνικού συμβούλου.

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος όπου δεν έγινε μέχρι στιγμής η νεκροψία.

Τι αναφέρεται στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας
Σύμφωνα με το βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας, στο οποίο καταγράφτηκε ο θάνατος της 20χρονης Παρασκευής, αναφέρεται ότι η φοιτήτρια της Φιλοσοφικής εισήχθη στην ΩΡΛ Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με σοβαρή μορφή οξείας αμυγδαλίτιδας, φαρυγγίτιδας και λεμφαδενοπάθειας. Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι γιατροί, έλαβε την κατάλληλη αγωγή, ενώ υποβλήθηκε και σε εξέταση τραχήλου, η οποία ανέδειξε έντονη διόγκωση των αμυγδαλών χωρίς παραφαρυγγικό απόστημα. 

«Την Τρίτη (12.09.23) η ασθενής κλινικά και ενδοσκοπικά παρουσίαζε σταθερή εικόνα με ελαφρά βελτίωση. Σήμερα (13.09.23) η ασθενής παρουσίασε αιφνίδια και ραγδαία επιδείνωση, η οποία εκδηλώθηκε με σοκ, πετεχειώδης αιμορραγίες δέρματος, διαταραχές του πηπτικού μηχανισμού, ολιγουρία, μεταβολική οξέωση και εργαστηριακή εικόνα διάχυτης ενδοαγγειακής και ανεπάρκεια πολλών οργανικών συστημάτων (σύγχυση, διέγερση, υπόταση, ηπατική βλάβη, αύξηση μυοκαρδιακών ενζήμων, υποξυγονεμία, θρομβοπενία). 

Υποβλήθηκε σε ΚΑΡΠΑ διάρκειας 45 λεπτών. Στην ασθενή τοποθετήθηκε κεντρικός φλεβικός καθετήρας στην ΑΡ μηριαία φλέβα από την οποία ανέπτυξε αιμάτωμα μηρού λόγω διαταραχών πήξης», αναφέρεται στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας, όπου καταγράφτηκε ο αιφνίδιος θάνατος της 20χρονης κοπέλας. 

Σύμφωνα με όσα γράφονται στα αστυνομικά έγγραφα, η ώρα θανάτου ήταν στις 12.33 της 13ης Σεπτεμβρίου, ενώ ως πιθανή αιτία θανάτου αναφέρονται τα εξής: «Διάχυτη ενδοαγγειακή πήξη σε έδαφος λοίμωξης που οδήγησε σε σήψη και σηπτικό σοκ μη ανταποκρινούμενο στα ινότροπα και τελικά καρδιοαναπνευστική ανακοπή που δεν ανταποκρίθηκε σε ΚΑΡΠΑ και απινίδωση». 

Τώρα τα μέλη της οικογένειας της περιμένουν πλέον την ιατροδικαστική, η οποία θα δώσει τις ακριβείς απαντήσεις για το θάνατο της 20χρονης, ενώ έχει δοθεί εντολή από το διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη για προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν λάθη ή παραλείψεις κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της. Την ίδια στιγμή και το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα των Ιωαννίνων διενεργεί  προανάκριση για να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου της φοιτήτριας από τη Χίο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα