Λούτσα: Γνωστοί βαρόνοι ναρκωτικών στη Γαλλία και συνεργάτες Τούρκου αρχιμαφιόζου οι 6 νεκροί

Λούτσα: Γνωστοί βαρόνοι ναρκωτικών στη Γαλλία και συνεργάτες Τούρκου αρχιμαφιόζου οι 6 νεκροί

Στενοί συνεργάτες του αρχιμαφιόζου Μαρίς Μπογιούν είναι οι έξι νεκροί στη Λούτσα.

Συνεργάτες Τούρκου αρχιμαφιόζου είναι οι έξι νεκροί που βρέθηκαν τη Δευτέρα σε αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες στη Λούτσα.

 Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα έξι θύματα ήταν μέλη μαφιόζικης οργάνωσης που εκτελούσε «συμβόλαια θανάτου» με μοτοσικλετιστές εκτελεστές.

Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι ο αρχιμαφιόζος Μπαρίς Μπογιούν εμπλέκεται σε σειρά ένοπλων επιθέσεων στην Τουρκία και πλέον ζει στην Ιταλία ως φυγάς. Είναι γνωστός για τη συμμορία πληρωμένων δολοφόνων με μοτοσικλέτες που έχει ιδρύσει στην Κωνσταντινούπολη και έχει δεχθεί στο παρελθόν επιθέσεις στο εξωτερικό.

 Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η έρευνα για τους πυροβολισμούς, που σύμφωνα με την αστυνομία οφείλονται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζων, συνεχίζεται.

Σημειώνεται πως ένα από τα θύματα ταυτοποιήθηκε. Πρόκειται για έναν 25χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από έξι μήνες στο Διδυμότειχο, καθώς είχε περάσει παράνομα στην Ελλάδα και είναι Τούρκος υπήκοος. Δεν έχουν ωστόσο ταυτοποιηθεί τα 5 άτομα που ήταν στο ίδιο αυτοκίνητο

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» μίλησε στην εκπομπή Live News του Μega, σχετικά με τις έρευνες που διεξάγει η αστυνομία για το συμβάν.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου η αστυνομία εντόπισε το σπίτι που διέμεναν τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης και είναι κοντά στο σημείο της εκτέλεσης.

Κατόπιν η αστυνομία έχει καθαρή εικόνα ότι η χθεσινή εκτέλεση εντάσσεται στην διαμάχη δύο τουρκικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών με βάση τους να είναι κυρίως η Κωνσταντινούπολη. Επίσης είχαν επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Γαλλία.

Το μακελειό στη Λούτσα δείχνει να συνδέεται με μία δολοφονία που είχε γίνει προ ολίγου μηνών στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας και είχε σκοτωθεί ηγετικό στέλεχος της αντίπαλης συμμορίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες κάποια από τα άτομα που σκοτώθηκαν χθες ήταν δράστες της δολοφονίας στην Γκρενόμπλ.

Τα μέλη της συμμορίας που δολοφονήθηκαν χθες στην Λούτσα είναι μέλη μίας συμμορίας που έχει αρχηγό της έναν Τούρκο που έχει κρατηθεί σε φυλακές στην Ιταλία και μένει τώρα εκεί.

Τέλος, σημαντικό είναι ότι οι αστυνομικοί έχουν στην διάθεσή τους αναρτήσεις στο facebook των μελών της αντίπαλης συμμορίας, όπου απεικονίζονται οι 6 νεκροί με κόκκινο «X» τα πρόσωπά τους.

Σύλληψη Τούρκου στο Ελευθέριος Βενιζέλος
Στη σύλληψη ενός Τούρκου προχώρησαν οι ελληνικές Αρχές το πρωί της Τρίτης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως εξετάζεται η συμμετοχή του στο μακελειό με τους έξι νεκρούς στην Αρτέμιδα.

 Συγκεκριμένα, πρόκειται για άνδρα τουρκικής υπηκοότητας, που συνελήφθη με πορτογαλικά έγγραφα και εξετάζεται αν σχετίζεται με το μακελειό στην Αρτέμιδα.

Η ΕΛ.ΑΣ, ενημερώθηκε για άτομο ευρισκόμενο στην περιοχή διενεργείας ελέγχου επιβατών και χειραποσκευών στην intra Schengen περιοχή, στο επίπεδο των αναχωρήσεων και στην χειραποσκευή βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ακτινοσκοπικού ελέγχου, αντικείμενα που προσομοιάζαν με φυσίγγια όπλου.

 Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί κλήθηκαν άμεσα στο σημείο και διαπίστωσαν ότι ο δράστης θα αναχωρούσε με την πτήση Α3-356 για Μυτιλήνη και εντός της χειραποσκευής του – που ήταν μια χάρτινη σακούλα – υπήρχαν τέσσερα φυσίγγια διαμετρήματος 9mm. Επιπλέον, στην κατοχή του Τούρκου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστά δελτία ταυτότητας Πορτογαλίας.

 Από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής, τα θύματα φέρονται να ήταν Τούρκοι και να είχαν στην κατοχή τους γαλλικές ταυτότητες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα