Λάρισα: Διάσωση on camera - Τον έσωσαν από τα λασπόνερα την τελευταία στιγμή

Λάρισα: Διάσωση on camera - Τον έσωσαν από τα λασπόνερα την τελευταία στιγμή

Καταστροφές βιβλικών διαστάσεων έχουν υποστεί ο Βόλος, το Πήλιο, η Λάρισα και οι γύρω περιοχές λόγω της κακοκαιρίας Daniel που τις χτύπησε με μανία, μετατρέποντας τεράστιες εκτάσεις σε λίμνες.

Την ίδια ώρα, τα δραματικά βίντεο από τις πλημμυροπαθείς περιοχής κατακλύζουν το διαδίκτυο.

Τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν από τα λασπόνερα έναν άνθρωπο που κινδύνευε να πνιγεί, κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ που βρέθηκε στο σημείο την ώρα της επιχείρησης διάσωσης.

Το περιστατικό με την ευτυχή κατάληξη συνέβη στον κάμπο του Κιλελέρ Λάρισας, που έχει καλυφθεί από νερά εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel που συνεχίζει στην περιοχή το καταστροφικό της πέρασμα.

Πυροσβέστες επιβιβασμένοι πάνω σε τρακτέρ προσέγγισαν ένα χωράφι όπου ένας άνθρωπος είχε σχεδόν σκεπαστεί από τα νερά που είχαν καλύψει μια τεράστια έκταση. Ο πυροσβέστης προσέγγισε τον άνδρα, του φόρεσε σωσίβιο και κράνος και με τη βοήθεια συρματόσχοινου τον τράβηξαν σε ασφαλές σημείο.

 
Εγκλωβισμένοι στη Χάλκη Λάρισας - «Μας είπαν να φύγουμε χωρίς σχέδιο εκκένωσης»
«Είναι μια δύσκολη ημέρα για τη Λάρισα. Η Χάλκη, ένα χωριό 12 χλμ. έξω από την πόλη, είναι εγκλωβισμένο από τα νερά, όλοι οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι εντός των σπιτιών τους, δεν υπάρχει η δυνατότητα να βγουν», είπε μιλώντας στο MEGA, η Νικολέτα Μπούρνοβα, κάτοικος Λάρισας.

Όπως καταγγέλλει, περίπου στις 03.30 η ώρα το βράδυ ειδοποιήθηκαν από τη δημοτική αρχή να προετοιμαστούν για πιθανό ενδεχόμενο εκκένωσης.

«Οι κάτοικοι ενημερωθήκαμε ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για πιθανό ενδεχόμενο εκκένωσης μέσα ένα τέταρτο, χωρίς όμως, όπως διαπιστώσαμε στη συνέχεια, να υπάρχει και σχέδιο εκκένωσης, παρά μόνο προειδοποίηση», κατήγγειλε η ίδια.

Όπως σημείωσε, «με ρίσκο της ζωής και της οικογένειάς μας» αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το χωριό, παρά το γεγονός ότι οι δρόμοι ήταν πλημμυρισμένοι.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι, το 90%, είναι εγκλωβισμένοι στο χωριό», κατέληξε. 

Ανατροπή με μία ακόμη μέρα κακοκαιρίας - Τι θα γίνει σε Αττική, Βόλο, Θεσσαλία
Η κακοκαιρία Daniel συνεχίζει το καταστροφικό της πέρασμα από τη χώρα, σαρώνοντας τα πάντα σε Μαγνησία, Θεσσαλία, Σποράδες. Η ΕΜΥ τα μεσάνυχτα της Τρίτης εξέδωσε νέο επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, δίνοντας ακόμη μία μέρα κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Πέμπτη σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Για σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες και στην Αττική.

Το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία Daniel
Σήμερα Τετάρτη 06-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

β. κατά τόπους στη δυτική και νότια Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο.

Αύριο, Πέμπτη 07-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας).

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 6-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα