Κρήτη: Στο νοσοκομείο Χανίων φρουρούμενος ο 53χρονος αστυνομικός – Επεισοδιακή σύλληψη με ύβρεις και απειλές

Κρήτη: Στο νοσοκομείο Χανίων φρουρούμενος ο 53χρονος αστυνομικός – Επεισοδιακή σύλληψη με ύβρεις και απειλές

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ο 53χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι εκβίαζε επιχειρηματίες στην Κρήτη και ο 29χρονος γιος του, που είναι ειδικός φρουρός, με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, αποφασίστηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ), πριν καν η Δικαιοσύνη αποφανθεί για την τύχη του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή με τις κατηγορίες της εκβίασης, της δωροληψίας υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και της παράβασης καθήκοντος.

Τις σχετικές πληροφορίες μεταδίδει η ΕΡΤ, αναφέροντας, επίσης, ότι η σχετική εντολή έχει ήδη εκδοθεί και πλέον, παράλληλα με την έρευνα της Δικαιοσύνης, που αφορά ποινικά αδικήματα, θα διεξαχθεί ΕΔΕ, που στόχο έχει τον εντοπισμό πειθαρχικών παραπτωμάτων, εντός της υπηρεσίας που σχετίζονται με την υπόθεση.

Νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 53χρονος αστυνομικός
Σημειώνεται ότι ο 53χρονος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. διακομίστηκε στο νοσοκομείο Χανίων, επικαλούμενος αδιαθεσία. Ο αστυνομικός νοσηλεύεται φρουρούμενος. Πάντως, τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας στη δωροδοκία, αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στις 9.30 το πρωί στην ανακρίτρια Χανίων.

Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που βρέθηκαν στο γραφείο και στο σπίτι του 53χρονου αξιωματικού έχουν γίνει «φύλλο και φτερό», καθώς η δράση του είχε ξεφύγει από τα στενά υπηρεσιακά όρια.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποίησαν οι «αδιάφθοροι» εντοπίστηκαν τέσσερα θύματα του εν λόγω αξιωματικού, όπως προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και από την δικογραφία.

Οι μαφιόζικες πρακτικές του αστυνομικού που συνελήφθη

Για εμπλοκή σε υπόθεση διαφθοράς συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής αξιωματικός της Αστυνομίας στα Χανιά, μετά από έφοδο στο σπίτι του ενώ νέα στοιχεία προκύπτουν για τον τρόπο δράσης του, καθώς εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων προκειμένου να του δίνουν λεφτά.
Η καθημερινότητά τους γίνεται κόλαση. Τους εκβιασμούς διαδέχονται οι συστηματικές απειλές που ξέρουν ότι δεν μπορούν να αγνοήσουν.

Πίσω από το μαρτύριο που ζουν στα Χανιά, ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας που συνελήφθη μετά από μεγάλη έρευνα συναδέλφων του, με τους διαλόγους και τις αντιδράσεις θυμάτων του να έχουν προκαλέσει αναστάτωση τόσο στην Ελληνική Αστυνομία όσο και στην τοπική κοινωνία.

Τα στοιχεία που αποκάλυψε το newsit.gr για τη δράση του είναι αποκαλυπτικά. Ο 53χρονος αξιωματικός με τη βοήθεια του 29χρονου γιου του που επίσης υπηρετεί στην αστυνομία ως ειδικός φρουρός κατάφερε να θησαυρίσει από εκβιασμούς για σβήσιμο κλήσεων, άδειες σε καντίνες και προστασία ατόμων που τον προσέγγισαν.

Οι καταγγελίες στα μέσα του μήνα οδηγούν τις Αρχές στην παρακολούθηση του στόχου τους.

«Από την ακρόαση των καταγραφουσών επικοινωνιών, προέκυψαν συνομιλίες οι οποίες έχρηζαν περαιτέρω διερεύνησης και γι’ αυτό άμεσα κλιμάκιο της Υπηρεσίας μας μετέβη στα Χανιά Κρήτης, για τον εντοπισμό πιθανών θυμάτων εκβίασης», αναφέρεται στην έκθεση της Αστυνομίας.

Ο τρόμος των θυμάτων από τις διαδοχικές απειλές
Με τρόπο κυνικό. Τα θύματα εκλιπαρούν αλλά εκείνος δεν κάνει ούτε βήμα πίσω. Από τους ιδιοκτήτες καντίνας απαιτεί 30.000 ευρώ ακατέβατα.

«Από Δευτέρα ψάξε για δουλειά. Θα σας την πάρω την καντίνα».

Στον διάλογο με πρώην δικηγόρο που καταγράφηκε λίγες μέρες μετά, αποτυπώνεται ο φόβος και η αγωνία του θύματος.

Αξιωματικός αστυνομίας: Δευτέρα πρωί εννιά η ώρα θα είμαι στο σπίτι σας με αυτό που μου γράψατε να μην τα λέμε από το τηλέφωνο.

Θύμα: Κύριέ μου αν είχα λεφτά θα είχα έρθει το πρωί ξέρω τι πρέπει να κάνω.

Αξιωματικός αστυνομίας: Πρόσεξε πάλι μην τα αλλάξεις, πρόσεξε ξέρεις!

Θύμα: Κύριε έχω καταστραφεί για να φέρνω χρήματα. Έχω δανειστεί από όποιον μιλάει ελληνικά. Κύριε είχαμε συμφωνήσει 52.000 ευρώ και έχω φέρει κύριε παραπάνω από τα διπλά. Σκεφτείτε ότι ένας άνθρωπος πουλάει το σπίτι του και το αυτοκίνητό του σκεφτείτε την απελπισία του».

Μια γυναίκα προσπαθεί να επισκευάσει το σπίτι της που καταστράφηκε από φωτιά, αλλά συναντάει αναπάντεχα εμπόδια. Είχε αρνηθεί πρόταση του αστυνομικού να το αγοράσει σε τιμή που η ίδια χαρακτήρισε εξευτελιστική.

«O αξιωματικός, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την εν λόγω συγκυρία και να αγοράσει το ακίνητο στην μισή τιμή της αξίας του, κατάφερε με κάθε δυνατό τρόπο  να καθυστερήσει μέχρι και σήμερα την επισκευή του, με συνεχείς καταγγελίες περί δήθεν παράνομων οικοδομικών εργασιών», αναφέρεται στην έρευνα.

Χρήματα, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, φέρεται να κέρδιζε και από το σβήσιμο κλήσεων. Οδηγός φορτηγού που πήρε πρόστιμο 700 ευρώ και του αφαιρέθηκαν οι πινακίδες κυκλοφορίας, κλήθηκε να δώσει στον αξιωματικό 300 ευρώ για να κουκουλώσει την παράβαση.

Επεισοδιακή σύλληψη με ύβρεις και απειλές
Η έφοδος αστυνομικών στο σπίτι του, έγινε το μεσημέρι της Κυριακής. Όταν ο αξιωματικός και ο γιος του, άνοιξαν και έπιασαν ένα φάκελο με προσημειωμένα χαρτονομίσματα που τους είχε αφήσει μια γυναίκα επιχειρηματίας μετά από επικοινωνία τους. Μπροστά σε συναδέλφους κι σε δικαστική λειτουργό, ο 53χρονος ξέσπασε οργισμένα.

«Θα έρθω στο σπίτι σου μ… και θα σε γ… και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα».

Ο 53χρονος κατηγορείται για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, παράβαση καθήκοντος και δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του. Με τον 29χρονο γιο του να καλείται να αντικρούσει την κατηγορία για απλή συνέργεια σε εκβίαση.

Η μεγάλη έρευνα συνεχίζεται με στόχο να διαπιστωθεί το πότε ξεκίνησε την παράνομη δράση του ο αξιωματικός και ποιος είναι ο αριθμός των θυμάτων που αναγκάστηκαν να πληρώσουν μετά τους αλλεπάλληλους εκβιασμούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα