Νέα Φιλαδέλφεια: Πέντε από τους Κροάτες χούλιγκαν είχαν συλληφθεί σε επεισόδια στην Αθήνα το 2015

Νέα Φιλαδέλφεια: Πέντε από τους Κροάτες χούλιγκαν είχαν συλληφθεί σε επεισόδια στην Αθήνα το 2015

Ολοκληρώνεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση στην Ελληνική Αστυνομία για την απόδοση ευθυνών για την αδράνεια και τους λάθους χειρισμούς που επέτρεψαν την ανεμπόδιστη πορεία των Κροατών χούλιγκαν από την Κακαβιά μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια.
Νέο μπαράζ απομακρύνσεων ανωτάτων αξιωματικών από νευραλγικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά το επιχειρησιακό φιάσκο με την φονική επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως οι πληροφορίες που είχε στη διάθεση της η ΕΛ.ΑΣ δεν τις διαχειρίστηκε σωστά με τραγικά αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται πως τουλάχιστον πέντε από τους Κροάτες συλληφθέντες συμμετείχαν κατά το παρελθόν σε αιματηρά επεισόδια με Σέρβους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Τότε είχαν συλληφθεί ξανά από την Ελληνική Αστυνομία.

«Από την περαιτέρω έρευνα τα τελευταία 24ωρα έχει διαπιστωθεί ότι τουλάχιστον 5 – 6 από τους προφυλακισμένους χούλιγκαν, έχουν συλληφθεί και καταγραφεί από την ΕΛ.ΑΣ σε επεισόδια που είχαν γίνει τον Νοέμβριο του 2015 στην Αθήνα, σε αγώνα του Champions League.Τότε, είχαν έρθει Κροάτες και Σέρβοι οπαδοί προς υποστήριξη ελληνικών ομάδων, με τις γνωστές διαμάχες που υπήρχαν. Ορισμένοι από τους Κροάτες που είχαν εντοπιστεί, είχαν συμμετάσχει σε επεισόδιο στο ”Ελευθέριος Βενιζέλος” με Σέρβους οπαδούς», αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Tο Βήμα» και «Τα Νέα».

Μη αξιοποιήσιμα τα δείγματα DNA
Τα αποτελέσματα από το DNA που συνέλλεξαν οι Αρχές από την σορό του Μιχάλη κρίνονται ως μη ικανά για να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση του δράστη.

Για αυτό το λόγο, εάν και ακόμη δεν έχουν ανοίξει τα κινητά τηλεφωνά των συλληφθέντων, το βάρος πέφτει στα ευρήματα από την ανάλυση των συσκευών που είχαν στην κατοχή τους οι Κροάτες χούλιγκαν.

Στα κινητά των συλληφθέντων υπάρχει η υποψία ότι μπορεί να έχει καταγραφεί βίντεο που να βοηθά τις αρχές στην αποκάλυψη του δράστη.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό επιπλέον ατόμων που συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση καθώς οι Αρχές θεωρούν πως στην Ελλάδα κρύβονται αρκετοί Κροάτες με την βοήθεια των συνέργων τους που πήραν μέρος στα επεισόδια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα