Νέα Φιλαδέλφεια: Θέμα ημερών η ταυτοποίηση των δραστών λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσουρή

Νέα Φιλαδέλφεια: Θέμα ημερών η ταυτοποίηση των δραστών λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσουρή

«Η οικογένεια πενθεί και όπως φάνηκε από την ημέρα που εμφανιστήκαμε για τη δήλωση υποστήριξης κατηγορίας, δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε κανέναν δημόσιο διάλογο» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Σταύρος Γεωργόπουλος, δικηγόρος του αδελφού του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για την οπαδική βία στη χώρα μας.

Ο εντοπισμός των δραστών της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι θέμα ημερών, είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου φιλάθλου της ΑΕΚ.

Σχετικά με όλες τις πληροφορίες για τα όσα τραγικά συνέβησαν το βράδυ της 7ης Αυγούστου ο συνήγορος της οικογένειας υποστήριξε ότι «διατυπώνονται απόψεις οι οποίες είτε διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα είτε προσβάλλουν τη μνήμη του Μιχάλη, είτε προσπαθούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης», σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις προκλητικές δηλώσεις του πρόεδρου της Κροατίας.

Το σχόλιο για το σενάριο ότι τραυματίστηκε θανάσιμα από φίλο της ΑΕΚ: «Προσβάλλουν τη μνήμη του Μιχάλη»
«Δημοσιοποιήθηκε μία άποψη ότι ο Μιχάλης τραυματίστηκε θανάσιμα από φίλο της ΑΕΚ κατά λάθος. Αυτά προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας και τη μνήμη του» σχολίασε ο κ. Γεωργόπουλος βάζοντας τέλος από την πλευρά της οικογένειας σε αυτό το σενάριο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για τους Κροάτες χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ τόνισε ότι «αυτό που όλοι είδαμε είναι ότι ήρθε στην Ελλάδα ένα στρατιωτικά συντεταγμένο, πειθαρχημένο και εξοπλισμένο δολοφονικό τάγμα, το οποίο είδατε με τι διαθέσεις κινήθηκε έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφεια».

Σχολιάζοντας το εάν υπήρχε «ραντεβού θανάτου» μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων υποστήριξε ότι «ασφαλώς δεν υπήρξε κανένα ραντεβού, αλλά συνέρρευσαν όσοι βρίσκονταν σε καφετέριες και εστιατόρια που είναι πέριξ του γηπέδου».

 Ερωτηθείς για το τι αναμένει η οικογένεια του 29χρονου Μιχάλη δήλωσε ότι παρακολουθεί τις έρευνες της αστυνομίας εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι «είναι θέμα ημερών για να καταλήξουν στην ταυτοποίηση των δραστών και των συνεργών τους».

«Καυτηρίασε» την έλλειψη επιχειρησιακής τακτικής από την ΕΛΑΣ
Ιδιαίτερα καυστικός εμφανίστηκε και όσον αφορά την έλλειψη επιχειρησιακής τακτικής από την ΕΛΑΣ το μοιραίο βράδυ, λέγοντας ότι παρακολουθεί και την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διεξάγεται παράλληλα με τις ανακριτικές αρχές για την απόδοση ευθυνών.

«Προκαλεί τεράστια εντύπωση η μία υπηρεσία να στέλνει επιστολή στην άλλη και κανείς να μην παίρνει την απόφαση να εμποδίσει την πορεία αυτού του τάγματος. Να δούμε και τις ευθύνες και σε επίπεδο Πολιτείας» σημείωσε προσθέτοντας ότι «οι πολιτικές ευθύνες έχουν να κάνουν με την επιλογή των προσώπων».

 Όπως είπε, «ενώ γνώριζαν ότι έρχεται ένα τάγμα δολοφονικό, παρόλα αυτά κανείς δεν πήρε την απλή απόφαση να στείλει αστυνομική δύναμη για να το εμποδίσει».

Μιλώντας για την ανακριτική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη υπενθύμισε ότι το ανώτατο όριο της προσωρινής κράτησης είναι 18 μήνες. «Είναι σφόδρα πιθανό να μην προλάβει να εκδικαστεί η υπόθεση εντός των ορίων της προσωρινής κράτησης για όποιους κρίνει το δικαστικό συμβούλιο ότι θα πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή για πάνω από 6 μήνες» σημείωσε λέγοντας ότι το σύνηθες είναι να μην προλαβαίνει η δικαιοσύνη να εκδικάσει μια υπόθεση όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί κατηγορούμενοι και μάλιστα είναι και αλλοδαποί, που συνεπάγεται και μετάφραση όλων των εγγράφων.

Μιλούν» τα κινητά – Πιθανά νέα εντάλματα, τι έχουν στα χέρια τους οι Αρχές

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον δράστη της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη, ο οποίος έπεσε νεκρός μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει να αναλύει το περιεχόμενο του υλικού που βρέθηκε στα κινητά τηλέφωνα των 105 συλληφθέντων και έχουν εντοπίσει στοιχεία, όπως τα δρομολόγια που ακολούθησαν και τη χρήση GPS.

Επιχειρούν έτσι να ταυτοποιήσουν τα άτομα με τα οποία ήρθαν σε επαφή στην Ελλάδα, τα οποία φαίνεται ότι είχαν και ρόλο καθοδηγητή στα συγκεκριμένα επεισόδια. Δεν αποκλείεται λοιπόν το προσεχές διάστημα να δούμε είτε συμπληρωματική δικογραφία, είτε ακόμα και νέες συλλήψεις, Ελλήνων αυτή τη φορά.

Έχει ξεκινήσει εξάλλου και η διαδικασία της ανάλυσης του DNA από τους 105 συλληφθέντες και προφυλακιστέους. Θα γίνει επιχείρηση ταυτοποίησης με το γενετικό υλικό, το οποίο έχει βρεθεί στο σώμα και στα ρούχα του άτυχου 29χρονου οπαδού, ενώ αναζητούται βίντεο, φωτογραφίες και επαφές στην Αθήνα.

 Ωστόσο, ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι το μαχαίρωμα να έχει γίνει σε κάποιο “τυφλό” σημείο, χωρίς κάμερες. Για αυτό προσπαθούν να φθάσουν στα ίχνη του δράστη μέσα από συγκεκριμένα στοιχεία, όπως κάποιο τατουάζ, το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να τον προδώσει. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εκτιμούν ότι υπάρχουν τουλάχιστον τα υψομετρικά χαρακτηριστικά και η σιλουέτα του δράστη της δολοφονίας.

Το πρωί συνεχίστηκαν και οι μεταγωγές των κρατουμένων.Το πρωί έφυγαν από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής επτά Κροάτες για 16 σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη τη χώρα. Συνολικά 50 άτομα έχουν φύγει από τη ΓΑΔΑ ενώ μένουν ακόμα 55. Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας τόσο κατά τη μεταγωγή, όσο και κατά την παραμονή τους στα καταστήματα κράτησης για να αποφευχθεί κάποιο επεισόδιο είτε με Έλληνες, είτε με Σέρβους κρατουμένους.

Τέλος, σε εξέλιξη είναι και η ΕΔΕ στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ, χωρίς να αποκλείεται μάλιστα το ενδεχόμενο και για έκτακτες κρίσεις των ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών του Σώματος, καθώς εκτός από τους επτά που έχουν απομακρυνθεί ήδη, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν και νέες εκκαθαρίσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα