Χανιά: Σταθερή η κατάσταση του 45χρονου τραυματία – Κλειστός σήμερα ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς

Χανιά: Σταθερή η κατάσταση του 45χρονου τραυματία – Κλειστός σήμερα ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς

Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων, ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας, που ακρωτηριάστηκε το πόδι του από κατάπτωση βράχου στο φαράγγι της Σαμαριάς το πρωί της Κυριακής, μετά από ισχυρή σεισμική δόνηση.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλόγερο, το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό και σήμερα, τόσο υπό τον φόβο νέων κατολισθήσεων, όσο και για καθοριστούν τα μονοπάτια από βράχια και πέτρες που αποκολλήθηκε χθες.

Οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων δεν κατάφεραν να σώσουν το πόδι του περιπατητή στο φαράγγι της Σαμαριάς , το οποίο ακρωτηριάστηκε από το ύψος του μηρού.

Ο άτυχος τουρίστας καταπλακώθηκε από βράχο που αποκολλήθηκε στο φαράγγι αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε χθες το πρωί την περιοχή των Χανίων.

Ο ισχυρός σεισμός σημειώθηκε 11 λεπτά πριν από τις 11 το πρωί της Κυριακής, και ήταν μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 7 χλμ. ανατολικά της Σούγιας Χανίων και εστιακό βάθος: 10 χλμ.

Το ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής. Ο γιατρός από την Αγία Ρουμέλη που βρισκόταν μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς, έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του τραυματία.

Αμέσως έφτασε στο σημείο ομάδα 5 ατόμων της ΕΜΑΚ και ελικόπτερο, ενώ ενεργοποιήθηκε και η ομάδα διάσωσης δασοφυλάκων που περιπολούν μέσα στο φαράγγι.

Επιπλέον, έσπευσαν και κλιμάκια της Πυροσβεστικής από Βρύσες και Χανιά.

Τον μετέφεραν με ελικόπτερο
Η αεροδιακομιδή έγινε με ελικόπτερο της πυροσβεστικής. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Οι γιατροί έδωσαν μάχη, δεν κατάφεραν όμως να σώσουν το δεξί του πόδι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα