Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Ράγισαν καρδιές στο μνημόσυνο για τους δύο πιλότους

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Ράγισαν καρδιές στο μνημόσυνο για τους δύο πιλότους

Στο σημείο της συντριβής του μοιραίου Canadair στην Κάρυστο, όπου οι δύο πιλότοι Χρήστος Μουλάς και Περικλής Στεφανίδης άφησαν την τελευταία τους πνοή, τελέστηκε το 9ήμερο μνημόσυνο σήμερα, Πέμπτη.

Η μνήμη των δύο ηρωικών αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, που επιχειρούσαν δύσκολες πτήσεις για να κάνουν στοχευμένες ρίψεις και να περιορίσουν τη φωτιά που έκαιγε για αρκετά 24ωρα την Κάρυστο, τιμήθηκε μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλη η Ελλάδα συγκλονίστηκε από την πτώση του Canadair, το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Ιουλίου, στον Πλατανιστό Καρύστου.

Σύμφωνα με το evima.gr, ενδεικτικό είναι ότι ο ιερέας που τέλεσε το μνημόσυνο, δεν μπορούσε από την πρώτη στιγμή να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο παπά-Γιώργης με «σπασμένη» φωνή έψαλλε για τα δύο παλικάρια, που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος και μπήκαν στο Πάνθεον των ηρώων των ελληνικών «φτερών».

«Μακάρι να μην είχαν φύγει τα δύο παιδιά και να βρισκόμασταν εδώ για άλλο λόγο», είπε χαρακτηριστικά στο evima.gr ο ιερέας, με εμφανή τη συναισθηματική φόρτιση. 

Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο σημείο της πτώσης του Canadair ήταν συγκλονιστικές, ειδικότερα όταν ακούστηκε η ιαχή «Αθάνατοι», από όσους έδωσαν το «παρών», ενώ ρίγη συγκίνησης διαπέρασε άπαντες.

Στο 9ήμερο μνημόσυνο των δύο πιλότων, έδωσαν μεταξύ άλλων το «παρών» και η βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας του Δήμου Καρύστου, Δημήτρης Ξυπόλυτος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Καρύστου, Νίκος Δρακόγιαννης, ο πρόεδρος του Πλατανιστού κ. Παπαχρήστου, ο διοικητής του ΑΤ Καρύστου, ο λιμενάρχης Καρύστου, εκπρόσωποι της πυροσβεστικής και αρκετοί ακόμα εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας. 

Στο τρισάγιο που τελέστηκε την Κυριακή (30.07.23), ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, βαθύτατα συγκινημένος είπε ότι «στη μνήμη μας και στις καρδιές μας θα μείνουν αθάνατοι».

 «Με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να τιμήσουμε τους δύο ήρωες πιλότους, τον Χρήστο Μουλά και τον Περικλή Στεφανίδη που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στη προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Την ώρα της κρίσης, την ώρα του καθήκοντος, η αίσθηση της ευθύνης έναντι της πατρίδας. Η αίσθηση του χρέους υπερβαίνει για τους ήρωες κάθε προσωπική έννοια, κάθε προσωπική μέριμνα. Την ώρα της κρίσης οι ήρωες αναμετριούνται με την ιστορία. Αυτό ακριβώς έπραξαν οι δύο πιλότοι μας. Και για αυτό θα τους τιμούμε για πάντα. Δύο παλικάρια, δύο ικανοί και ακούραστοι χειριστές. Δύο άοπλοι φρουροί», ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα