Θεσσαλονίκη: Την Πέμπτη η απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Θεσσαλονίκη: Την Πέμπτη η απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Οι συνήγοροι επιχείρησαν να αντικρούσουν την εισαγγελική πρόταση και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την προσεχή Πέμπτη.

Όλοι οι κατηγορούμενοι ζήτησαν πάλι συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη. Ύστερα από 47 δικασίμους στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 με τραγικό θύμα τον 19χρονο Άλκη Καμπανό έφτασε στο τέλος της.

«Ήταν μία αναλυτική διαδικασία είναι ικανό το υλικό να οδηγήσει σε δίκαιη κρίση η πίεση δεν θα παίξει ρόλο στη διαμόρφωση της δικανικής πεποίθησης των δικαστών», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τσάκος, συνήγορος υπεράσπισης.

Αποφασίζει το δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη

Το δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει για την τύχη των δώδεκα νεαρών που συνελήφθησαν για τον θάνατο του Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. Μόνον ένας δέχτηκε ότι μαχαίρωσε τον 19χρονο.

«Τελικά αυτά που ακούστηκαν στην αρχή δίκη χωρίς εντάσεις και χωρίς αντιπαλότητα, διαδικασία σε βάθος που εξέτασε όλα τα στοιχεία», τόνισε ο Γιώργος Κυρίτσης, συνήγορος υπεράσπισης.

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του την προσεχή Πέμπτη.

Στο κλείσιμο της διαδικασίας η πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε όλους τους κατηγορούμενους να τοποθετηθούν. Όλοι τους ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη και των δύο τραυματιών.

Τις ημέρες έκδοσης της απόφασης αναμένεται να ληφθούν ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα από την αστυνομία.

Πηγή: thestandard.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα