ΕΚΑΒ: Τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ - Οι βάρδιες των ασθενοφόρων στην Αττική

ΕΚΑΒ: Τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ - Οι βάρδιες των ασθενοφόρων στην Αττική

Δύο τραγικά περιστατικά μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, που σημειώθηκαν σε Κω και Νέα Μάκρη, όπου δύο ασθενείς πέθαναν επειδή δεν υπήρχε ή καθυστέρησε να φτάσει το ασθενοφόρο, έφεραν στο φως τις τραγικές ελλείψεις του ΕΣΥ.

Την ώρα που τα νησιά ετοιμάζονται να υποδεχτούν χιλιάδες τουρίστες, την ώρα που η Ελλάδα διαφημίζει στο εξωτερικό τη «βιτρίνα» δημοφιλών προορισμών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές σε διάφορα περιστατικά ανά τη χώρα.

Οι βάρδιες του ΕΚΑΒ στην Αττική

Μετά και τον θάνατο της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, που ξεψύχησε περιμένοντας 3 ώρες το ασθενοφόρο, στο στόχαστρο μπαίνουν οι βάρδιες του ΕΚΑΒ στην Αττική και τα πληρώματα που τις επανδρώνουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην Αττική, τις πρωινές ώρες, υπάρχουν διαθέσιμα 49 ασθενοφόρα, 8 κινητές μονάδες και 6 μηχανές του ΕΚΑΒ, έτοιμα να παρέμβουν όποτε χρειαστεί και με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Τις απογευματινές ώρες, ο αριθμός αυτός μεγαλώνει κατά ένα, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα 50 ασθενοφόρα, 9 κινητές μονάδες και 6 μηχανές.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί ότι τις βραδινές ώρες ο αριθμός αυτός μειώνεται δραματικά, με 35 ασθενοφόρα και 6 κινητές μονάδες να είναι διαθέσιμα, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου μηχανές.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα