Θάνατος βρέφους στην Αρτα: «Σκοτείνιασε το μυαλό μου. Επαθα μπλακ άουτ. Μακάρι να είχα πεθάνει εγώ…»

Θάνατος βρέφους στην Αρτα: «Σκοτείνιασε το μυαλό μου. Επαθα μπλακ άουτ. Μακάρι να είχα πεθάνει εγώ…»

Τι ανέφερε στην απολογία του ο 37χρονος πατέρας.

Δεν ξέρω τι να πω... Σκοτείνιασε το μυαλό μου. Επαθα μπλακ άουτ. Θόλωσα και δεν σκέφτηκα ότι είχα το μωρό μαζί μου. Μακάρι να είχα πεθάνει εγώ… Οχι αυτό το πλάσμα. Εγώ φταίω. Είμαι ανόητος. Είναι άδικο αυτό που συνέβη». Αυτά είναι τα λόγια του 37χρονου άνδρα από την πρώτη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι ξέχασε το παιδί του μέσα στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τον θάνατο του βρέφους.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του εξήγησε πως την ώρα που πήγαινε το παιδί στον βρεφονηπιακό σταθμό, του τηλεφώνησε ένας συνάδελφός του και του είπε ότι έπρεπε να μεταβούν επειγόντως στη Λευκάδα, απ’ όπου είχαν λάβει κλήση για βλάβη. Ετσι, αντί να σταματήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό, πήγε κατευθείαν στη δουλειά του, στάθμευσε το αυτοκίνητό του, μπήκε στο υπηρεσιακό όχημα όπου τον περίμενε ο συνάδελφός του και έφυγαν για τη Λευκάδα.

«Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 7 το πρωί. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Tο παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη», είπε στον εισαγγελέα για την εγκληματική του αμέλεια.

 «Κατάλαβα τι είχα κάνει, όταν με κάλεσε η σύζυγός μου». Ο ίδιος έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του όταν συνειδητοποίησε το κακό που προκάλεσε στο πεντέμισι μηνών βρέφος και από τότε βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Ο πατέρας από την αρχή νοσηλεύτηκε σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο που είναι για κρατουμένους. Σε αυτούς τους θαλάμους υπάρχουν μόνο απαραίτητα αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απόπειρας αυτοκτονίας. Συγκεκριμένα, νοσηλεύεται στην Πνευμονολογική Κλινική, στο ισόγειο του νοσοκομείου Αρτας, ενώ η μητέρα στη Χειρουργική Κλινική στον τρίτο όροφο σε αντίστοιχο θάλαμο. Και οι δυο τους δέχονται ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς.

Η μητέρα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται και η μητέρα του άτυχου βρέφους, η οποία με την πάροδο των ημερών φαίνεται να συγχωρεί τον σύζυγό της για τη δολοφονική του αμέλεια και να τον δικαιολογεί. «Τι φταίει και αυτός; Δεν το ήθελε... Το αγαπούσε πολύ το κοριτσάκι μας. Και οι δύο τη λατρεύαμε», έλεγε στις νοσηλεύτριες η μητέρα. Οι δύο γονείς συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά την τραγωδία στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, το πρωί της Πέμπτης, για περισσότερα από 15 λεπτά και παρά τον πόνο τους αγκαλιάστηκαν για να πάρουν δύναμη ο ένας από τον άλλον. Ξέσπασαν σε κλάματα. Οσοι ήταν παρόντες δάκρυσαν, καθώς συγκλονίστηκαν από την εικόνα των συντετριμμένων γονέων. Οπως λένε αυτοί που τους παρακολουθούσαν, «εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας».

Βάφτιση

Οι γονείς του βρέφους είχαν παντρευτεί τον Σεπτέμβριο με πολιτικό γάμο λόγω του ερχομού του παιδιού, ενώ και οι δυο τους ήταν πολύ χαρούμενοι. Τραγική ειρωνεία είναι πως οι γονείς σε δύο μήνες θα παντρεύονταν με θρησκευτικό γάμο και διοργάνωναν την ίδια ημέρα και τη βάφτιση του άτυχου βρέφους. Τη θέση της χαράς και του γέλιου πήραν η τραγωδία και η θλίψη. Πρόσωπα που γνώριζαν το ζευγάρι κάνουν λόγο για δύο ευτυχισμένους γονείς που ήταν χαρούμενοι με το παιδί τους. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, ο πατέρας είχε ιδιαίτερη αδυναμία στο κοριτσάκι του και έστελνε συνεχώς φωτογραφίες του στους συγγενείς για να τους δείξει πόσο γρήγορα μεγαλώνει και πόσο όμορφο είναι.

Μοιραίες ώρες

Το αυτοκίνητο στο οποίο ο 37χρονος πατέρας είχε ξεχάσει το άτυχο βρέφος ήταν σταθμευμένο σε ένα σημείο της πόλης της Αρτας από το οποίο διέρχονται καθημερινά πολλοί πολίτες. Ωστόσο, το όχημα είχε φιμέ τζάμια, με αποτέλεσμα να μη δει κανείς το άτυχο μωράκι. Στο ίδιο σημείο, πλέον, αρκετοί ήταν αυτοί που έχουν αφήσει λουλούδια και συγκινητικά μηνύματα για το βρέφος που έχασε τη ζωή του.

Οταν η 27χρονη μητέρα του βρέφους κάλεσε τον σύζυγό της για να ρωτήσει γιατί δεν πήγε το παιδί στον βρεφονηπιακό σταθμό, και οι δύο γονείς αντιλήφθηκαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί. «Κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο», ήταν η απάντηση που έλαβε η 27χρονη από τον πατέρα, ο οποίος έκανε το μοιραίο λάθος. Οταν επέστρεψε στο όχημα στο οποίο είχε αφήσει το παιδί του, το βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του και με αφρούς στο στόμα. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το πεντέμισι μηνών κοριτσάκι έχασε τη ζωή του. Το πρωί της Παρασκευής, ο πατέρας οδηγήθηκε, εμφανώς συντετριμμένος και με σκυμμένο το κεφάλι φορώντας κουκούλα, ενώπιον του ανακριτή και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

ΠΗΓΗ: Realnews«

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα