Αγρίνιο: Έθαψαν το παιδί τους στην Αλβανία αλλά δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα

Αγρίνιο: Έθαψαν το παιδί τους στην Αλβανία αλλά δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα

Οι γονείς του 14χρονου Γαβριήλ, ο οποίος έπεσε από το ποδήλατο και χτύπησε το κεφάλι του πάνω σε βράχο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, καλούνται να αντιμετωπίσουν και μια ακόμη δυσάρεστη κατάσταση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, η ταφή του ανήλικου παιδιού πραγματοποιήθηκε στην γειτονική Αλβανία, με τον πατέρα να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την είσοδό του στην Ελλάδα. Αντίθετα, η γυναίκα του μπορεί να εισέλθει κανονικά στη χώρα. 

Σημειώνεται ότι το ζευγάρι δουλεύει στην περιοχή της Κυψέλης Αγρινίου εδώ και πολλά χρόνια όπου και διαμένει. Άλλωστε και ο Γαβριήλ γεννήθηκε και μεγάλωσε εκεί.

«Σε αυτή τη δύσκολη φάση το ζευγάρι χρειάζεται ο ένας τον άλλο. Η γυναίκα είναι είτε υποχρεωμένη να γυρίσει στην Ελλάδα και να εργαστεί, είτε να παραμείνει στην Αλβανία με τον άνδρα της, όπου ουσιαστικά δεν έχουν ούτε μέρος να μείνουν, ούτε κάπου να δουλέψουν. Το πρόβλημα αυτό πρέπει να λυθεί», δηλώνει ο πρόεδρος της Κυψέλης, Στράτος Ηλιάδης, που απευθύνει έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες να αντιμετωπίσουν με κατανόηση και ανθρωπισμό την κατάσταση, ώστε το ζευγάρι να επιστρέψει στην Ελλάδα και να συνεχίσει τη ζωή του στο χωριό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα