Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης μετά την απολογία του για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι η εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

«Ήμουν ενισχυτικός, δεν είχα την εύθυνη και τον πρώτο ρόλο στη διακίνηση των αμαξοστοιχιών. Η βάρδιά μου έληγε», δηλωσε στην απολογία του ο συμβασιούχος σταθμάρχης. Τόνισε ακόμη ότι αποχώρησε μετά το τέλος της εργασίας του. «Αν ήξερα οτι χρειαζόμουν, θα καθόμουν περισσότερο. Δεν υπήρχε φόρτος εργασίας όταν έφυγα. Ποτέ δεν έμπαινα σε νυχτερινή βάρδια», είπε.

Ο συμβασιούχος κατέθεσε υπόμνημα και κάλεσε κατά τη διάρκεια της απολογίας του άλλους δύο μάρτυρες, συμβασιούχοι σταθμάρχες και οι ίδιοι, προκειμένου να στηρίξουν τα λεγόμενά του. Υπενθυμίζεται ότι ο συμβασιούχος σταθμάρχης θα έπρεπε να κάτσει μαζί με τον άπειρο 59χρονο σταθμάρχη μέχρι και τις 23:00 το βράδυ, όμως αποχώρησε από τη βάρδιά του. Στους ισχυρισμούς του ο συμβασιούχος υποστήριξε ότι είχε συγκεκριμένο ωράριο και επειδή ήταν συμβασιούχος δεν μπορούσε να κάνει υπερωρίες.

Μάλιστα, είπε ότι εκείνο το βράδυ έφυγε καθώς έπρεπε να προλάβει το τρένο, για να πάει στο σπίτι του στον Βόλο, είπε επίσης ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ του πίνακα ελέγχου, αλλά και η μόνη βάρδια που εκτέλεσε μόνος του ήταν στον σταθμό του Βόλου. Οπως προαναφέρθηκε, ο Εφέτης Ανακριτής τον άφησε ελεύθερο καθώς πείστηκε με τα όσα είπε για το ωράριό του αλλά και τις αρμοδιότητές του, υπογραμμίζοντας ότι ως συμβασιούχος δεν ήταν αρμόδιος να κάνει υπερωρίες. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι αύριο, Τρίτη (28/3) απολογείται ο πιο έμπειρος σταθμάρχης.

Αύριο, Τρίτη, θα απολογηθεί ο εμπειρότερος σταθμάρχης, αυτός δηλαδή που έπρεπε να είναι στη θέση του μέχρι τις 23:00 η ώρα και έφυγε στις 22:10. Ο σταθμάρχης θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, μεταξύ αυτών και για τις βάρδιες που σβήστηκαν με μπλάνκο για να διορθωθούν.

Αυτός αναμένεται να υποστηρίξει ότι το δυστύχημα έγινε στις 23:05 και εκείνος έτσι κι αλλιώς 23:00 έπρεπε να έχει φύγει.

Στις 30 Μαρτίου θα απολογηθεί ο επιθεωρητής, την ώρα που συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την απουσία ή τη μη λειτουργία των απαραίτητων συστημάτων ασφάλειας που θα προλάβαιναν το όποιο ανθρώπινο λάθος.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης, ενώ, σύμφωνα με ό,τι φαίνεται από τις έρευνες, στους κατηγορούμενους αναμένεται να προστεθούν κι άλλα πρόσωπα πέρα από τους εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα