25η Μαρτίου: Ήταν έγκλημα – Με σύνθημα για τα Τέμπη η παρέλαση στη Λάρισα

Μήνυμα για την τραγωδία στα Τέμπη έστειλαν σήμερα, με την παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, μαθητές από τη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, μικροί και μεγάλοι θέλοντας να δείξουν πως δεν ξεχνούν τα όσα συνέβησαν και προ πάντων όσους χάθηκαν τόσο άδικα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, έφτιαξαν κονκάρδες στις οποίες αναγράφεται η ημερομηνία του δυστυχήματος και η χαρακτηριστική φράση «Ήταν έγκλημα!».

Μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα onlarissa.gr, χθες Παρασκευή, ο 17χρονος μαθητής και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, Βασίλης Κολτσίδας, εξήγησε πως η πρωτοβουλία αυτή γίνεται «ως ένδειξη πένθους και όχι για να βανδαλίσουμε την παρέλαση». Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι προαιρετικό, αλλά και πως «θα το φορέσουμε γιατί δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ένα τόσο σημαντικό έγκλημα, επειδή είναι παρέλαση».

Αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής, εξήγησε ότι «τα παιδιά έχουν καταλάβει από μόνα τους ότι δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης, ζούμε σε μια κοινωνία, που η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ και ο ανθρώπινος παράγοντας θα έχει μηδενιστεί».

«Τα παιδιά χρησιμοποιούν το τρένο και βλέπουν τα προβλήματα. Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ότι το παραμύθι που προσπαθούν να μας πουλήσουν και έχουν αρχίσει ήδη να μαζεύουν ότι φταίει μόνο ο σταθμάρχης δεν ισχύει. Οι μαθητές δεν τρώμε κουτόχορτο, φταίνε διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα