Τέμπη: Τα νεότερα για τον Γεράσιμο που δίνει μάχη στη ΜΕΘ – Αγωνία για τον μοναδικό επιζώντα από το πρώτο βαγόνι

Τέμπη: Τα νεότερα για τον Γεράσιμο που δίνει μάχη στη ΜΕΘ – Αγωνία για τον μοναδικό επιζώντα από το πρώτο βαγόνι

Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ο φοιτητής από τον Βόλο, Γεράσιμος Γεωργιάδης, ο οποίος τραυματίστηκε από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. 

Ο 20χρονος ταξίδευε στο «πρώτο βαγόνι» του επιβατικού τρένου στα Τέμπη, από το οποίο ήταν και ο μοναδικός επιβάτης που σαν από θαύμα βγήκε ζωντανός. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Γεράσιμος κατά την μετωπική σύγκρουση εκσφενδονίστηκε από το βαγόνι και έπεσε στα χωράφια.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η σφοδρή πρόσκρουση στο έδαφος του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργεία. Στο πλευρό του βρίσκονται συνεχώς οι γονείς και οι συγγενείς του.

Κρίσιμη η κατάστασή του
Όπως υποστήριξε ο θείος του, η κατάσταση του Γεράσιμου παραμένει κρίσιμη και δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

«Δυστυχώς δεν έχουμε κάτι νεότερο από εξέλιξη της πορείας του Γεράσιμου. Η κατάσταση του παραμένει σταθερά κρίσιμη και δεν έχει διαφύγει ακόμα τον κίνδυνο. Ελπίζουμε να έχουμε σύντομα κάτι ευχάριστο για να σας το ανακοινώσουμε. Προς το παρόν μεταφέρετε παρακαλώ τις ευχαριστίες της οικογένειας για το κύμα συμπαράστασης που δεχόμαστε από κάθε γωνιά της γης. Ευχαριστούμε κι εσάς για το ενδιαφέρον», ανέφερε ο θείος του 20χρονου φοιτητή.

Ο αγώνας των γιατρών
Ο 20χρονος χειρουργήθηκε άμεσα από το πρώτο βράδυ της εισαγωγής του στο νοσοκομείο, με σκοπό να μειωθεί η ενδοκράνια πίεση μέσω κρανιοτομής.

Η επέμβαση επαναλήφθηκε και την επόμενη μέρα, όμως, οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έχει υποστεί ο φοιτητής δεν επέτρεπαν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις βελτίωσης.

Οι γιατροί, έπειτα από σχεδόν 14 ημέρες νοσηλείας, κάνουν έναν καθημερινό τιτάνιο αγώνα να σταθεροποιήσουν τον οργανισμό του ώστε να διαφύγει τον κίνδυνο, όμως, προς το παρόν ο στόχος αυτός δεν έχει επιτευχθεί.

Ο φοιτητής έχει μάλιστα και ένα δευτερεύον κάταγμα στην κνήμη, ωστόσο, οι γιατροί δεν επιτρέπουν το χειρουργείο εάν προηγουμένως δεν σταθεροποιηθεί ο οργανισμός του.

Όσο για το πώς θα εξελιχθεί η κατάστασή του ακόμη κι αν διαφύγει τον κίνδυνο; Οι γιατροί είναι κατηγορηματικοί: Δεν μπορούν να κάνουν προγνώσεις, καθώς η εξέλιξη είναι απροσδιόριστη. Επίσης, δεν έχει διερευνηθεί -όπως λένε- ούτε το θέμα της αισθαντικότητας απέναντι σε εξωτερικά ερεθίσματα, καθώς δεν έχουν επιχειρήσει μέχρι τώρα να τον βγάλουν από την καταστολή, ώστε να διερευνήσουν τυχόν νευρολογικά προβλήματα.

Γιατροί και νοσηλευτές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχουν κάνει προσωπική τους υπόθεση τη διάσωση του αγοριού και κάνουν τα ανθρωπίνως δυνατά και… αδύνατα για την γρήγορη ανάρρωσή του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα