Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι απαντά για την κεταμίνη και τον θάνατο της Τζωρτζίνας ο Μάνος Δασκαλάκης

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι απαντά για την κεταμίνη και τον θάνατο της Τζωρτζίνας ο Μάνος Δασκαλάκης

Καταιγισμό ερωτήσεων από τον Αλέξη Κούγια δέχεται από το πρωί ο Μάνος Δασκαλάκης, που καταθέτει για δεύτερη συνεδρίαση στη δίκη με κατηγορούμενη την εν διαστάσει σύζυγο του Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της 9χρονης κόρης τους Τζωρτζίνας.

Η 34χρονη, ντυμένη στα μαύρα παρακολουθεί σιωπηλά τον Μάνο Δασκαλάκη να απαντά στις ερωτήσεις του συνηγόρου της, Αλέξη Κούγια.

«Γιατρός δεν είμαι αλλά στηρίζω την κατηγορία σύμφωνα με το βούλευμα» ανέφερε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε ως προς τον τρόπο θανάτου που αποδίδεται στο κατηγορητήριο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης του: «ο τρόπος της κεταμίνης είναι εικασία».

Ο συνήγορος υπεράσπισης κάλεσε το μάρτυρα να πει «πότε και με ποιο τρόπο έδωσε η κατηγορούμενη κεταμίνη» στην Τζωρτζίνα, ξεκινώντας την εξέταση του από την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας στις 11 Απριλίου 2021 στο Καραμανδάνειο. Ο μάρτυρας είπε πως η κόρη του μέχρι την ανακοπή έμεινε τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο με τη μητέρα της να βρίσκεται δίπλα της το περισσότερο χρόνο και εκείνον να μιλάει μαζί της στο τηλέφωνο.

Αλ. Κούγιας: Σε ποιο σημείο λέει βούλευμα ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στην απόπειρα και με τι τρόπο;

Μ. Δασκαλάκης: Δεν το έχω μπροστά μου.

Αλ.Κουγιας: Σε ποιο σημείο λέει με ποιο τρόπο χορηγήθηκε;

Μ. Δασκαλάκης: Είναι εικασία…

Αλ. Κούγιας: Είναι τιμή σας που το λέτε. Πώς υποστηρίζετε την κατηγορία;

Μ. Δασκαλάκης: Υπάρχει έγγραφο μέσα στη δικογραφία που εξηγεί τα πάντα για κεταμίνη. Υπάρχουν καταθέσεις ιατροδικαστών. Υπάρχει έγγραφο.

Αλ. Κούγιας: Ποιο; Να σας το δείξουν οι συνεργάτες του.

Μ. Δασκαλάκης: Υπάρχει έγγραφο που λέει εάν περάσει κάποιος χρόνος δεν μπορεί να ανευρεθεί η κεταμίνη. Στην ανακοπή το παιδί επανήλθε. Μετά που απεβίωσε η κόρη μου ανευρέθηκε.

Αλ. Κούγιας: Έχετε κάποιο στοιχείο ή μόνο βούλευμα;

Μ. Δασκαλάκης: Κυρίως το βούλευμα.

 
Αλέξης Κούγιας: Το κίνητρο ποιο ήταν για τη Τζωρτζίνα;

Μάρτυρας: Η απόπειρα ήταν διεκδίκηση και στη συνέχεια για εκδίκηση.

Αν και ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε «αδιάφορο» μάρτυρα για την υπόθεση το Μάνο Δασκαλάκη, συνέχισε να υποβάλλει ερωτήσεις με στόχο -όπως είπε- να ελέγξει την αξιοπιστία του. Οι συνεχόμενες ερωτήσεις που αφορούσαν καταγραφή των εξεταζόμενων περιστατικών προκάλεσαν το σχόλιο του Μάνου Δασκαλάκη ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Κούγια είπε: «Τα έχετε μπερδέψει κύριε για τα παιδιά μου μιλάμε».

Αλ. Κούγιας: Μιλήσατε με το παιδί στο νοσοκομείο;

Μ. Δασκαλάκης: Κοίταγε την μητέρα της για να απαντήσει.

Αλ. Κούγιας: Ρωτήσατε τι έχει;

Μ. Δασκαλάκης: Την ρώτησα τι έχει, μου είπε δεν ξέρω και κοίταγε την μητέρα της.

Αλ. Κούγιας: Πόσο καιρό έμεινε στο Καραμανδάνειο;

Μ. Δασκαλάκης: Τέσσερις ημέρες.

Ο Αλέξης Κούγιας επέμεινε στο εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε «δασκαλέψει» την Τζωρτζίνα, σημειώνοντας πως σε αυτή την περίπτωση δε θα έπρεπε να πει στον πατέρα της για τους σπασμούς και τα άλλα συμπτώματα. «Όταν πας και μιλάς στο
παιδί σου με το οποίο είστε αχώριστοι και κοιτάει τη μάνα του για να σου απαντήσει κάτι σημαίνει» απάντησε ο Μάνος Δασκαλάκης, που απέδωσε το κίνητρο της απόπειρας στη διεκδίκηση και της δολοφονίας στην εκδίκηση.

Η κοινή συνέντευξη
Για «παγίδευση» της εντολέως του έκανε λόγο ο Αλεξης Κούγιας που υποστήριξε πως συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι της πρότειναν δικηγόρους για να χειριστούν την υπόθεση ώστε να έχουν προνομιακή ενημέρωση.

Ο Μάνος Δασκαλάκης πάντως αρνήθηκε πως έπαιξε ρόλο στην επιλογή δικηγόρου από την κατηγορούμενη με τον Αλέξη Κούγια να εστιάζει στην κοινή συνέντευξη που έδωσαν ως ζευγάρι στην οποία στήριξε την τότε σύζυγο του. «Μέχρι τότε δεν είχα καμία υποψία» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης που στη συνέχεια ζήτησε την προστασία του δικαστηρίου όταν ο Αλέξης Κούγιας αντέδρασε σε απάντηση του γελώντας. «Αντί να ζητήσω την αυτόφωρη σύλληψη του, γελάω…» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε πως ένας εκ των ενόρκων της σύνθεσης αντικαταστάθηκε με την αναπληρώτρια του, λόγω κωλύματος που ανέκυψε και αφορά λόγους υγείας και προσωπικούς. Ο Αλέξης Κούγιας επιφυλάχθηκε να ενημερωθεί και να δει εάν προκύπτει θέμα ακυρότητας της συνθέσεως.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα