Καβάλα: Δασκάλα και νοσηλεύτρια έσωσαν μαθητή από πνιγμό

Καβάλα: Δασκάλα και νοσηλεύτρια έσωσαν μαθητή από πνιγμό

Πανικός επικράτησε σε δημοτικό σχολείο της Καβάλας το πρωί της περασμένης Πέμπτη όταν λίγο έλειψε να κινδυνέψει η ζωή ενός παιδιού το οποίο πνίγηκε με φαγητό!

Σύμφωνα με πληροφορίες,  μετά τη λήξη του πρώτου διαλείμματος ο επτάχρονος έτρωγε το πρωινό που είχε πάρει από το σπίτι του. Όμως, κάποια στιγμή έφαγε μεγάλη μπουκιά με αποτέλεσμα να του σταθεί στο λαιμό και να μην μπορεί να πάρει ανάσα.

Την δυσφορία του παιδιού κατάλαβε άμεσα μια δασκάλα η οποία φώναξε τη σχολική νοσηλεύτρια. Άμεσα το παιδί έλαβε την βοήθειά της και έτσι κατάφερε πάλι να αναπνεύσει ξανά. Μάλιστα, η δασκάλα δήλωσε πως το παιδί είχε γίνει κατακόκκινο, δεν μπορούσε να μιλήσει, ούτε να αναπνεύσει!

Η ίδια του πρόσφερε αρχικά βοήθεια σύμφωνα με όσα έχει δει στην τηλεόραση και μετά ανέλαβε η νοσηλεύτρια.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο εκπαιδευτικός του δημοτικού σχολείου, Γιώργος Τσομπανόπουλος. Μάλιστα, έγραψε και για την αντίδραση της μητέρας του παιδιού η οποία έδωσε ακόμα και δώρα στην δασκάλα και τη νοσηλεύτρια.

Δείτε την ανάρτησή του:

«Συχνά εμείς οι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να διαχειριστούμε στη σχολική μας καθημερινότητα και εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις πέρα από τη χαρά που προσφέρει το σχολείο κι η καθημερινή επαφή με τα παιδιά και ιδιαίτερα εμείς των δημοτικών σχολείων που έχουμε παιδάκια μικρών ηλικιών όπου η φροντίδα τους απαιτεί υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Είναι ελπιδοφόρο και σημαντικό για μας να αντιλαμβάνονται και οι γονείς το βάρος της ευθύνης που φέρουμε. Δεν μπορώ λοιπόν να μη μοιραστώ ένα περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη όπου ένας μικρός μας μαθητής καθώς έτρωγε το πρωινό του έβαλε μεγάλη μπουκιά στο στόμα κάποια στιγμή, με αποτέλεσμα αυτή να φράξει την είσοδο του αέρα.

Με μεγάλη ψυχραιμία η δασκάλα του καθώς κι η σχολική μας νοσηλεύτρια, κατάφεραν με επιδέξιους χειρισμούς να αποφράξουν την δίοδο του αέρα και να σωθεί το παιδί.

Σήμερα η μανούλα του με συγκίνησε τόσο πολύ. Είδα να αγκαλιάζει σφιχτά τη δασκάλα του παιδιού της καθώς και τη σχολική μας νοσηλεύτρια κρατώντας και από ένα δώρο γι αυτές, ενώ κέρασε για όλους μας ένα πλούσιο πρωινό… Δεν ξέρω για σας… για μένα ήταν το ευχάριστο νέο της ημέρας σ’ ένα κόσμο γκρίζο και τοξικό…».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα