Κακοκαιρία: Πως θα λειτουργήσουν σχολεία, Δημόσιο, καταστήματα και υπηρεσίες delivery-courier την Τετάρτη

Κακοκαιρία: Πως θα λειτουργήσουν σχολεία, Δημόσιο, καταστήματα και υπηρεσίες delivery-courier την Τετάρτη

Συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη η κακοκαιρία Μπάρμπαρα.  Μετά την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ και το Meteo προειδοποιεί για νέο γύρο χιονοπτώσεων στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Έτσι αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου κλειστά θα παραμείνουν αρκετά σχολεία της Αττικής, ενώ το τροποποιείται και η λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, αλλά και το ωράριο των καταστημάτων  σε συγκεκριμένες περιοχές.

Κλειστά και την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε περιοχές της Αττικής που έχουν ακόμα προβλήματα από την κακοκαιρία. Ανοιχτές θα είναι οι Λαϊκές Αγορές σε όλους τους δήμους.

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περιοχές που αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα από την κακοκαιρία, «για την ασφάλεια μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικού προσωπικού», όπως επισημαίνει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μετά τη διαβούλευση που είχε με τους δημάρχους, τους αντιπεριφεριάρχες και τους μετεωρολόγους Θ. Κολυδά και Θ. Καλύβα. Επίσης, αποφασίστηκε η λειτουργία των λαϊκών αγορών σε όλους τους δήμους ενώ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τις ώρες προσέλευσης στα σχολεία, θα προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις οι δήμοι ως αρμόδιοι.

Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης αύριο Τετάρτη (8 Φεβρουαρίου) και τα υπερτοπικού χαρακτήρα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πειραματικά, Εσπερινά, κ.α.), με απόφαση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας σημειώνεται ότι η απόφαση κρίθηκε αναγκαία καθώς οι μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων δεν προέρχονται μόνο από το δήμο στον όποιο αυτά λειτουργούν, αλλά και από άλλους δήμους στους οποίους συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα λόγω κακοκαιρίας.

Επιπλέον, λόγω της εξελισσόμενης της κακοκαιρίας και σε συνέχεια της απόφασης που προηγήθηκε για το σύνολο των σχολείων στην Αττική, μετά από σχετικά αιτήματα των δημοτικών αρχών κλειστά θα είναι αύριο Τετάρτη όλα τα σχολεία στους δήμους Φιλοθέης -Ψυχικού και Μαραθώνα.

Αναλυτικά πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) της Αττικής:

Π. Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κλειστά στους δήμους:

· Ωρωπού

· Διονύσου

· Αχαρνών

· Παλλήνης

Στο δήμο Μαραθώνα: θα είναι κλειστά σε Βαρνάβα-Γραμματικό και σε Μαραθώνα – Ν. Μάκρη ανοιχτά
Ανοιχτά στους δήμους:

· Ραφήνας -Πικερμίου

· Παιανίας

· Σπάτων – Αρτέμιδος

· Λαυρεωτικής

· Σαρωνικού

· Δήμος Κρωπίας (Ανοιχτά Όλα. Κλειστό μόνο το Ειδικό Σχολείο του Δήμου Κρωπίας)

· Μαρκοπούλου

· Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης

Π.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Κλειστά στους δήμους:

§ Αμαρουσίου

§ Βριλησσίων

§ Ηρακλείου

§ Κηφισιάς Δήμος

§ Λυκόβρυσης-Πεύκης

§ Μεταμορφώσεως

§ Νέας Ιωνίας

§ Πεντέλης

§ Χαλανδρίου

§ Φιλοθέης-Ψυχικού

Ανοιχτά στους δήμους:

§ Αγίας Παρασκευής

§ Παπάγου-Χολαργού

Π.Ε. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: Όλα ανοιχτά (εκτός από συγκεκριμένα σχολεία του Δήμου Πετρούπολης*)

Ανοιχτά στους δήμους:

· Αγίας Βαρβάρας

· Αναργύρων-Καματερού

· Αιγάλεω

· Ιλίου Δήμο Περιστερίου

· Χαϊδαρίου

Στο δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά:

Νηπιαγωγείο 1Ο /2Ο / 6Ο / 7Ο /12Ο /15Ο /16Ο/ 17Ο /17Ο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ / 19Ο / 20Ο
Δημοτικό 1Ο / 4Ο /7Ο /8Ο /9Ο
Γυμνάσιο 4Ο / 6Ο
Γενικό λύκειο 3Ο

Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κλειστά στους δήμους:

§ Ελευσίνας

§ Μάνδρας-Ειδυλλίας

§ Φυλής

Ανοιχτά στους δήμους:

§ Ασπροπύργου

§ Δήμος Μεγαρέων

Π.Ε. ΝΗΣΩΝ

Κλειστά στο Δήμο:

§ Σαλαμίνας

Ανοιχτά στους δήμους:

§ Αγκιστρίου

§ Δήμος Αίγινας

§ Δήμος Κυθήρων

§ Δήμος Πόρου

§ Σπετσών

§ Ύδρας

§ Τροιζηνίας-Μεθάνων

Π.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ Όλα ανοιχτά

§ Δήμος Αθηναίων

§ Δήμος Βύρωνος

§ Δήμος Γαλατσίου

§ Δήμος Δάφνης-Υμηττού

§ Δήμος Ζωγράφου

§ Δήμος Ηλιούπολης

§ Δήμος Καισαριανής

§ Δήμος Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνας

Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ: Όλα ανοιχτά

· Δήμος Πειραιώς

· Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

· Δήμος Κορυδαλλού

· Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας

· Δήμος Περάματος

Π.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: Όλα ανοιχτά

§ Δήμος Αγίου Δημητρίου

§ Δήμος Αλίμου

§ Δήμος Γλυφάδας

§ Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης

§ Δήμος Καλλιθέας

§ Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου

§ Δήμος Νέας Σμύρνης

§ Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τους δημάρχους, τους Αντιπεριφερειάρχες και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας και των Δήμων. Να σημειωθεί ότι οι λαϊκές αγορές θα είναι ανοιχτές σε όλη την Αττική.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Η λήψη απόφασης για τη λειτουργία ή όχι των σχολείων λαμβάνεται με βάση την εκτίμηση των δεδομένων που έχουμε, τόσο από τις δημοτικές αρχές, όσο και σε επίπεδο μετεωρολογικών εκτιμήσεων. Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας, Οικονομικών και Παιδείας και το σύνολο των στελεχών μας βρίσκονται συνεχώς σε κινητοποίηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια ζητήματα προκύπτουν».

Η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων και αφού αξιολογήσει την κατάσταση με νεότερη ανακοίνωση θα κάνει γνωστό αν θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων σε ορισμένες περιοχές και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου.

Στις άλλες περιοχές της Ελλάδας θα ισχύσουν τα εξής:

Φθιώτιδα

Ο Δήμος Λαμιέων ανακοίνωσε ότι τα σχολεία και των δύο βαθμίδων θα λειτουργήσουν κανονικά την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου με ώρα έναρξης στις 9:00 το πρωί και με τη δέουσα προσοχή κατά την πρωινή προσέλευση λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Το ίδιο ισχύει και για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της Λαμίας.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και των δυο βαθμίδων στην περιοχή της Υπάτης, λόγω του χιονιού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Λοκρών.

Κρήτη

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων Αμαρίου και Ανωγείων. Η απόφαση λήφθηκε από τους δημάρχους για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που συνεχίζουν να επικρατούν στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, δεν θα λειτουργήσουν ούτε τα σχολεία στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Επίσης, με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, όλα τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα θα είναι κλειστά και την Τετάρτη 8/2 εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και της δυσκολίας στις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Με απόφαση του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου διακόπτεται η δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και του Παιδικού - Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Δήμου, για την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου, λόγω των έντονων χιονοπτώσεων.

Δήμος Καλαβρύτων

Δεν θα χτυπήσει κουδούνι την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Δήμου Καλαβρύτων, καθώς και διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καλαβρύτων, για το ίδιο χρονικό διάστημα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση, ολικός παγετός κατά τις πρωινές ώρες), που επικρατούν στην περιφέρεια του Δήμου, αποφάσισε ο Δήμαρχος Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Εύβοια

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες, οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Χαλκιδέων την Τετάρτη. Κλειστοί επίσης θα παραμείνουν οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, καθώς και δομές των Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π ΜΕΑ του Δήμου Χαλκιδέων.

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη τα σχολεία στο δήμο Ερέτριας.

Φλώρινα

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μία ώρα αργότερα.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Πήλιο

Την αναστολή λειτουργίας την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 όλων των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και του Παιδικού Σταθμού του Δήμου Νοτίου Πηλίου, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, ανακοίνωσε ο Δήμος.

Τρίπολη

Δεδομένου των χαμηλών θερμοκρασιών και του έντονου παγετού, που αναμένεται να επικρατήσουν, κυρίως τις πρωινές ώρες στον Δήμο, με εντολή του Δημάρχου κ. Κώστα Τζιούμη, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών και με δεδομένες τις δυσκολίες και την επικινδυνότητα στις μετακινήσεις, κλειστές θα παραμείνουν, την Τετάρτη, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, των ΚΔΑΠ και των παιδικών σταθμών, σε ολόκληρο τον Δήμο Τρίπολης.

To ωράριο που θα ισχύσει στις δημόσιες υπηρεσίες την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

Τον τρόπο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, κάνει γνωστό το Υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει: «Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών και βάσει των καιρικών φαινομένων, όπως εξελίσσονται μέχρι στιγμής, προς διασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης των εργαζομένων, σας γνωρίζουμε εκ νέου ότι ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής και για τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, δεν θα ισχύει το μέτρο της έκτακτης τηλεργασίας που εφαρμόστηκε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και οι υπάλληλοι θα πρέπει να προσέλθουν κανονικά στις υπηρεσίες τους.

Η ώρα προσέλευσης καθορίζεται και πάλι στις 10 π.μ., ανεξαρτήτως ωραρίου εργασίας.

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται εκ νέου ότι τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί στο διάστημα προγενέστερο της έκτακτης έναρξης λειτουργίας της Υπηρεσίας αύριο, 8/2/2023, στις 10 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν και οι δημόσιες υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερομένους πολίτες σχετικά και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού ή για την κατ΄ εξαίρεση εξυπηρέτησή τους εκτάκτως την ίδια ημέρα σε άλλη ώρα, εφόσον αυτό είναι δυνατόν κατά το μέρος που δεν συμπίπτει με προγραμματισμένα ραντεβού άλλων πολιτών.

Τέλος, επαναλαμβάνεται ότι τα ως άνω δεν τυγχάνουν εφαρμογής σε εκείνους τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στην οποία ανήκουν οργανικά, ιδίως αρμόδιος επικεφαλής των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων κλπ.

Πως θα λειτουργήσουν καταστήματα και υπηρεσίες delivery-courier την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

 Με απόφασή της η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και την πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, σε συγκεκριμένες περιοχές, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως: «στο δήμο Θηβαίων καθώς και σε ολόκληρη τη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, ιδίως σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση, Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Παιανία, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Σπάτα, Κορωπί, Μαρκόπουλο και Πικέρμι τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 από ώρα 11.00 π.μ., λόγω παγετού. Από τα ως άνω καταστήματα εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Παράλληλα, απαγορεύεται την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι ώρα 11.00 π.μ.

Οι πολίτες των ως άνω περιοχών καλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την ολοκλήρωση του κύματος κακοκαιρίας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα