Πανεπιστήμιο Πατρών: Νέα επίθεση αδέσποτου σκύλου σε φοιτητή - Τι λέει ο Πρύτανης

Πανεπιστήμιο Πατρών: Νέα επίθεση αδέσποτου σκύλου σε φοιτητή - Τι λέει ο Πρύτανης

Συνεχίζονται οι επιθέσεις από αδέσποτα σκυλιά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με φοιτητές ακόμα και φύλακες να καταλήγουν τραυματισμένοι σε νοσοκομεία.

Το πρόβλημα με τις επιθέσεις αδέσποτων σκύλων μέσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών σέρνεται τα τελευταία χρόνια, χωρίς οι αρμόδιοι να δώσουν ένα τέλος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι τραυματισμοί να συνεχίζονται. Μέσα σε λίγες ώρες, ένας φοιτητής και ένας φύλακας, μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομεία. Ο Πρύτανης αναλύει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και καλεί τους υπεύθυνους, αυτή τη φορά, να ενδιαφερθούν πριν οδηγηθούμε σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις.

Ο κ. Μπούρας αναφέρει πως «η επίθεση έγινε σε φοιτητή του Τμήματος Μηχανολόγων στον κεντρικό δρόμο της Πανεπιστημιούπολης. Οι φύλακες κάλεσαν τον πατέρα του παιδιού και πήγαν στο νοσοκομείο. Την Τρίτη τον περιμένω να καταθέσει ενυπόγραφη καταγγελία».

Ο Πρύτανης υπενθυμίζει ότι έχει στείλει επιστολές με ενυπόγραφες καταγγελίες, τόσο στον Δήμο Πατρέων, όσο και στον Εισαγγελέα. Σήμερα δηλώνει για το ζήτημα: «Τη σιωπή των αρμοδίων φορέων την εκλαμβάνω ως ενοχή. Προσωπικά κάνω έκκληση να παρέμβουν έστω και τώρα, πριν έχουμε κάποιο δυσάρεστο γεγονός».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, προσθέτει στο: «Όσοι αμφισβητούν τα λεγόμενα του Πρύτανη να έρθουν στο γραφείο να πάρουν τις 75 επιστολές, με τις οποίες καταγγέλλονται ενυπόγραφα οι επιθέσεις και τις οποίες έχω καταθέσει, τόσο στον Δήμο Πατρέων, όσο και στον Εισαγγελέα».

Λίγο μετά την επίθεση σε φύλακα του Πανεπιστημίου, ο κ. Μπούρας προχώρησε σε σχετική ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Πριν απο λίγο αδέσποτα ζώα συντροφιάς, στη Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο, επιτέθηκαν σε φύλακα που είχε υπηρεσία. Χρειάσθηκε να μεταφερθεί στο ΠΠΝΠ για να τύχει ιατρικής φροντίδας. Του δόθηκε αγωγή αντιβίωσης και θα κάνει αντιτετανικό ορό.

Εχουν καταγραφεί πάνω απο 70 περιστατικά επιθέσεων απο αδέσποτα ζώα συντροφιάς στη Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο, για τα οποία έχουν ενημερωθεί ο Δήμος Πατρέων και ο εισαγγελέας. Οι επιστολές και τα σχετικά έγγραφα είναι στη διάθεση όποιου τα ζητήσει».

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα