Θάσος: Ψαράς παρολίγο να πνιγεί από τα ίδια του τα δίχτυα - Βίντεο από τον απεγκλωβισμό του

Θάσος: Ψαράς παρολίγο να πνιγεί από τα ίδια του τα δίχτυα - Βίντεο από τον απεγκλωβισμό του

Μια άσχημη περιπέτεια είχε το πρωί της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου στη Θάσο ένας επαγγελματίας ψαράς όταν ξαφνικά βρέθηκε μέσα στη θάλασσα, μπλεγμένος στα δικά του δίχτυα. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 09:00 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Παχύ, κοντά στην Πευκοσπηλιά.

Ο 67χρονος ψαράς είχε ξεκινήσει το ψάρεμα σε ένα γνώριμο για τον ίδιο μέρος, με την μικρή του βάρκα. Λίγο αφότου άπλωσε τα δίχτυα του, βρέθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες και εκείνος μέσα στη θάλασσα, με πλήρη αδυναμία να κινήσει τα πόδια του. Μέσα στον πανικό του, όμως, πρόλαβε και κρατήθηκε με τα χέρια από τη βάρκα του, ώστε το κεφάλι του να μείνει έξω από το νερό, αναφέρει το KavalaNews.gr.

Φώναζε για ώρα βοήθεια όταν κάποια στιγμή οι φωνές του έγιναν αντιληπτές από Βούλγαρους που εργάζονταν σε κοντινό σημείο. Εκείνοι μην ξέροντας πού να απευθυνθούν, βγήκαν στον κεντρικό δρόμο, την εθνική οδό Λιμένα – Λιμεναρίων, και σταμάτησαν διερχόμενο αυτοκίνητο.

Προσπάθησαν με σπαστά ελληνικά και λίγα αγγλικά να εξηγήσουν τι συνέβαινε. Ο διερχόμενος οδηγός πήγε μέχρι την παραλία, κατάλαβε ότι ένας άνθρωπος κόντευε να πνιγεί και κάλεσε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Στο μεταξύ, ειδοποιήθηκε και ο γιος του ψαρά, ο οποίος πήρε ένα σκάφος από το λιμανάκι της Σκάλας Ραχωνίου και κατευθύνθηκε προς το σημείο.

Αφού πλησίασε αρκετά στη βάρκα του πατέρα του, έκοψε τα δίχτυα για να τον απεγκλωβίσει. Στη συνέχεια έφτασε και άλλη βάρκα, με τον ξάδερφό του (τον ανιψιό του ψαρά) ο οποίος τράβηξε τον 67χρονο έξω από το νερό.

Ο ψαράς υπολογίζεται ότι βρισκόταν επί μία ώρα μέσα στη θάλασσα, κρεμάμενος από τη βάρκα του και χωρίς δυνατότητα να κινήσει τα πόδια. Υπήρχαν φόβοι ότι μπορεί να έχει πάθει υποθερμία.

Όση ώρα χρειάστηκε μέχρι να φτάσει η βοήθεια, όσοι συγκεντρώθηκαν στην ακτή προσπαθούσαν να επικοινωνούν μαζί του και να του κάνουν ερωτήσεις ώστε να μην χάσει τις αισθήσεις του. Αφού τον έβγαλαν στη στεριά, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Πρίνου για εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία του, έφερε συμπτώματα υποθερμίας αλλά δεν κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην Καβάλα.

Πηγή: ieidisis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα