Κηδεία Στάθη Τσιτλακίδη: Το τελευταίο αντίο στον 31χρονο σμηναγό του μοιραίου Phantom

Κηδεία Στάθη Τσιτλακίδη: Το τελευταίο αντίο στον 31χρονο σμηναγό του μοιραίου Phantom

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom, Στάθη Τσιτλακίδη και γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας. «H πατρίδα σε κατατάσσει στους ήρωες που θυσιάστηκαν για να διατηρήσει την ελευθερία της», είπε στον σπαρακτικό επικήδειό συνάδελφός του.

Η Δράμα και ολόκληρη η Ελλάδα αποχαιρέτησε το μεσημέρι ένα ακόμη δικό της παιδί, που έφυγε με τόσο τραγικό και αναπάντεχο τρόπο.

Ανείπωτος ο πόνος για την οικογένεια του κυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ, Ευστάθιο Τσιτλακίδη.

Απέραντη θλίψη και για την δεύτερη οικογένεια του, την Πολεμική Αεροπορία.

«Αείμνηστε Ευστάθιε η μοίρα σου, η μοίρα δεν σου επέτρεψε να ολοκληρώσεις το θαυμαστό έργο σου. Επάνω στα ατσάλινα φτερά σου. Σου έκοψε εντελώς πρόωρα το νήμα της ζωής και σε άρπαξε από κοντά μας. Αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην οικογένεια σου και στις τάξεις της πολεμικής αεροπορίας», είπε στον επικήδειό του συνάδελφος του 31χρονου σμηναγού.

Η κηδεία, όπως και στην ταφή του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου φθάνει στην εκκλησία με ένα λευκό λουλούδι στα χέρια.

Παρών και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο τομεάρχης Άμυνας του Σύριζα θοδωρής Δρίτσας, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Όλοι τους παρακολούθησαν την εξόδιο ακολουθία και βρέθηκαν στην ταφή του άτυχου πιλότου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην τελευταία δραματική πράξη, δίπλα στους γονείς και την αρραβωνιαστικιά του Στάθη, καταθέτει στεφάνι και αμέσως μετά υποκλίνεται μπροστά στο μνήμα του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χτυπά στον ώμο τον τραγικό πατέρα, του δίνει το χέρι και μοιράζεται μαζί του δύο λόγια παρηγοριάς.

«Πέτα όσο πιο ψηλά μπορείς γλυκέ μου φίλε»

Συγκινεί η ανάρτηση φίλου του Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ο οποίος έγραψε «του ανδρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται. Πέτα όσο πιο ψηλά μπορείς γλυκέ μου φίλε».

Δεκάδες στεφάνια κατέκλυσαν το πρωί την χιονισμένη Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Γρανίτη Νευροκόπιου Δράμας.

Μεταξύ αυτών, ένα στεφάνι από την οικογένεια του 34χρονου πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου, του πιλότου που πριν από πέντε χρόνια σκοτώθηκε μετά την πτώση του Mirage 2000 σε απόσταση 9 ναυτικών μιλίων από την Σκύρο, επιστρέφοντας από αερομαχία.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα