Πάτρα: Θρήνος στη γειτονιά που έμενε ο 29χρονος πιλότος - Τον είχαμε σαν δικό μας παιδί

Πάτρα: Θρήνος στη γειτονιά που έμενε ο 29χρονος πιλότος - Τον είχαμε σαν δικό μας παιδί

Aπέραντη θλίψη επικρατεί στην γειτονιά που έζησε τα τελευταία χρόνια ο Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας, στην Πάτρα. Ο πιλότος που χάθηκε τη Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ανδραβίδας όταν έπεσε το αεροσκάφος του.

Στην οδό Δορυλαίου 58, στην συνοικία των προσφυγικών κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη στον "πιλότο τους", στο πιό αγαπητό παιδί της πολυκατοικίας, όπως είπαν στο tempo24 οι ένοικοί του.

Ο 29χρονος Μάριος ζούσε τα τελευταία 6-7 χρόνια στο συγκεκριμένο συγκρότημα.

«Οταν πληροφορήθηκα πως έπεσε αεροπλάνο ταράχθηκα, κάτι μέσα μου έλεγε πως είναι ο Μάριος. Οταν ακούσαμε στις ειδήσεις τι συνέβη δεν μπορούσαμε να συγκρατήσουμε τα δάκρυά μας», ανέφερε ο συνταξιούχος αστυνομικός, που ζει στο διπλανό διαμέρισμα από τον ηρωϊκό πιλότο

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εξαίρετο παιδί ήταν. Ερχόταν στο σπίτι μας, μας έκανε συντροφιά. Ακόμη και όταν με συναντούσε στην είσοδο της πολυκατοικίας με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, προθυμοποιείτο να τα μεταφέρει αυτός. Η γυναίκα μου από την ώρα που έμαθε το τραγικό γεγονός κλαίει συνέχεια. Τον είχαμε σαν δικό μας παιδί»,  είπε χωρίς να μπορεί να κρύψει την συγκίνησή του.

Και συμπλήρωσε δακρυσμένος, «του έλεγα βρε παιδί μου δεν φοβάσαι; Και μου απαντούσε γελώντας "αυτή είναι η ζωή μου, αυτό που κάνω το αγαπώ"».

Δεν είχαν λόγια για να περιγράψουν την καλοσύνη και τον ακέραιο χαρακτήρα του Μάριου Μιχαήλ και οι υπόλοιποι γείτονες που μίλησαν στο tempo24. Πάντα όπως σημείωσαν τον έβλεπαν με το χαμόγελο στα χείλη, πάντα έτοιμο να προσφέρει τη βοήθειά του σε όποιον είχε ανάγκη.

Ο 29χρονος ζούσε στο διαμέρισμα της οδού Δορυλαίου, μαζί με την σύντροφό του Ζωή, που κατάγεται από την Αμαλιάδα και μάλιστα είχε προχωρήσει και στην αγορά  του σπιτιού. «Εγω του έκανα τα "συνοικέσια" με τον ιδιοκτήτη γιατί είχα δει πόσο άριστος χαρακτήρας και θέλαμε να τον έχουμε κοντά μας», ανέφερε ο ηλικιωμένος άνδρας. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα