Λέων για Δασκαλάκη: Είπε τα πραγματικά γεγονότα - Θανατηφόρα η δόση κεταμίνης

Λέων για Δασκαλάκη: Είπε τα πραγματικά γεγονότα - Θανατηφόρα η δόση κεταμίνης

Στη χθεσινή κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης (1/2) ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

 «Ο μάρτυρας είπε τα πραγματικά γεγονότα θεωρώ και θα εκτιμηθούν τα λεγόμενα του, μαζί με τα ευρήματα των ιατροδικαστών και των ειδικών», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στην κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη.

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς του Αλέξη Κούγια ότι η δόση κεταμίνης που χορηγήθηκε στην άτυχη Τζωρτζίνα δεν ήταν θανατηφόρα, ο ιατροδικαστής σχολίασε ότι «η ιατροδικαστική έκθεση λέει σαφώς την αιτία θανάτου, αναφέροντας πως πρόκειται για θανατηφόρα δόση κεταμίνης». Μάλιστα, όπως ανέφερε, «η κεταμίνη χορηγείται από εξειδικευμένους γιατρούς, όχι από κάθε γιατρό. Κεταμίνη δεν μπορούμε να αγοράσουμε από το φαρμακείο».

Παράλληλα, ο κ. Λέων τόνισε ότι πρόκειται για «δικαστήριο με ιδιαίτερα ιατρικό χαρακτήρα, οι δικαστές θα ‘κουραστούν’, καθώς θα ακουστούν πολλοί ιατρικοί όροι. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, η ποσότητα είναι ξεκάθαρη. Οι ιατροδικαστές φθάνουμε σε μια αιτία θανάτου. Το ποιος μπορεί να έκανε κάτι, είναι θέμα άλλων να το πουν».

Τι λέει για τη διαδρομή της κεταμίνης και τη Ρούλα Πισπιρίγκου
Σε ερώτηση που δέχθηκε για το κατά πόσον λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι δεν έχει αποκαλυφθεί η διαδρομή της κεταμίνης και το πώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έφθασε στα χέρια της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Γρηγόρης Λέων απάντησε: «Μπορεί να έχουμε πχ. μια δολοφονία με πυροβολισμό από κοντινή απόσταση. Δεν σημαίνει ότι αν δεν βρούμε το όπλο, ότι δεν έχουμε δράστη. Σε πολλά εγκλήματα υπάρχουν συλλήψεις και αποδίδονται κατηγορίες, χωρίς να έχει βρεθεί το όπλο του εγκλήματος».

Τέλος, απαντώντας στην επίθεση του Αλέξη Κούγια σχετικά με σεμινάριο ιατροδικαστικής στο οποίο διδάσκει, ο Γρηγόρης Λέων απάντησε ότι «είναι γνωστό και αναρτημένο στο βιογραφικό μου ό,τι επί σειρά ετών με καλούν πανεπιστήμια και κολλέγια του εξωτερικού για διαλέξεις πάνω στην επιστήμη μου. Φέτος το συγκεκριμένο κολλέγιο μου ζήτησε να συμμετέχω σε μια σειρά σεμιναρίων που σε καμία περίπτωση δεν σε κάνει ιατροδικαστή. Το δίπλωμα γράφει ότι παρακολούθησα το σεμινάριο του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού φορέα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα