Νέες αποκαλύψεις για την «μαφία» της ΕΛ.ΑΣ: Οι «Διάλογοι της ντροπής»

Νέες αποκαλύψεις για την «μαφία» της ΕΛ.ΑΣ: Οι «Διάλογοι της ντροπής»

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για διασύνδεση ποινικών, προσώπων του υποκόσμου και λαθρεμπόρων καυσίμων με αξιωματικούς της Αστυνομίας.

Αποτροπιασμό προκαλούν οι «διάλογοι της ντροπής» μεταξύ επίορκων ανώτατων αξιωματικών της αστυνομίας και νονών της νύχτας, που αποκάλυψε το «ΒΗΜΑ της Κυριακής».

Η «μαφία» της ΕΛ.ΑΣ
Σχέσεις ντροπής επίορκων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας με μέλη της μαφίας των νονών της νύχτας. Τα πλοκάμια της διαφθοράς φθάνουν σε γραφεία – «κλειδιά» με στόχο να στελεχώνουν τις διωκτικές υπηρεσίες με μυημένα στο κύκλωμα στελέχη, να καταργούν στην πράξη δικαστικές αποφάσεις και να αποτρέπουν ελέγχους για νοθευμένα καύσιμα.

Μια πρακτική που ευόδωσε, αφού, όπως αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ», ακόμα και με SMS προειδοποιούσαν τους νονούς της νύχτας οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ για εφόδους της οικονομικής αστυνομίας.

«Αύριο στις 08:30 η Οικονομική Αστυνομία το πρωί στο πρατήριο στην Καβάλας».

Οι 4 «πυρήνες» της διαφθοράς
Σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», το κύκλωμα περιστρεφόταν γύρω από 4 βασικούς πυρήνες.

Ο πρώτος πυρήνας συνδέεται με ανώτατο υπηρεσιακό παράγοντα της λεωφόρου Κατεχάκη που καταγράφεται να έχει πολυσύνθετες επαφές με το μεγάλο δίκτυο συναλλαγών αστυνομικών και ποινικών.

Ο δεύτερος αποτελείται από διοικητές αστυνομικών υπηρεσιών που εντάσσονται στο περιβάλλον επιχειρηματιών και νονών της νύχτας. Αυτοί έπαιρναν… εντολές από το κύκλωμα για την στελέχωση των διωκτικών υπηρεσιών με «δικούς τους ανθρώπους», όπως αποκαλύπτεται από τις συνομιλίες που σοκάρουν.

Διοικητής αστυνομικού τμήματος: Καλημέρα

«Νονός», έμπορος καυσίμων: Αφού έχουμε έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα στην Οικονομική, στο Ανθρωποκτονιών, στο Οργανωμένο και στο Εκβιαστών, να τα φτιάξω για σένα, για την ΕΥΠ; Στείλε μου πάλι τα δικά σου στοιχεία.

Η τρίτη ομάδα αφορά σε πρώην και νυν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που συνδέονται με πολιτικά πρόσωπα.

Μια τέταρτη ομάδα σχετίζεται με γνωριμίες συνεργατών υπουργών που δημιουργούν «γέφυρες» μεταξύ των πολιτικών προϊσταμένων τους και ανθρώπων της νύχτας

Πολιτική «θύελλα»
Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», όλες τις πληροφορίες τις είχαν τέσσερις διαφορετικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας:

– Το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, που ερευνούσε τα «συμβόλαια θανάτου» και είχε εντοπίσει τα κινητά με τις επίμαχες συνομιλίες

– Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών που εντόπισε τις συνομιλίες σε εφαρμογές

– Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, που πραγματοποίησε ειδική έρευνα για τα δεδομένα σε χαμένο κινητό δολοφονημένου αστυνομικού

– Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, στην οποία είχαν διαβιβασθεί στοιχεία για τους ύποπτους ενστόλους.

Έλλειψη ενημέρωσης επικαλέστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και επέρριψε την ευθύνη στον πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

«Τους τελευταίους μήνες δεν έχω ενημέρωση από τον μέχρι πρότινος επικεφαλής αυτής της υπηρεσίας. Εκεί υπήρχε ένα στεγανό για τις υποθέσεις. Ρωτήσατε για το δημοσίευμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ». Ποιος να το ήξερε αυτό το πράγμα αν δεν το ήξεραν οι Εσωτερικές Υποθέσεις», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Αναμένουμε λοιπόν απαντήσεις από τον κ. Θεοδωρικάκο. Γιατί καθυστέρησε επί μήνες να στείλει τους επίορκους στη δικαιοσύνη ενώ αναβαθμίζει κατηγορούμενους αξιωματικούς;», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Οι αποκαλύψεις για συνομιλίες ανωτάτων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ με μαφιόζους επιβεβαιώνουν ότι το λεγόμενο ‘οργανωμένο έγκλημα’ λειτουργεί με ‘άκρες’ εντός του κρατικού μηχανισμού, που την ίδια στιγμή γίνεται όλο και πιο αντιδραστικός, εχθρικός και κατασταλτικός απέναντι στον λαό», αναφέρει το ΚΚΕ.

«Δεν υπάρχει κανένας δημοκρατικός και κοινωνικός έλεγχος στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. Ενώ υπάρχουν καταγγελίες ακόμα και για την εμπλοκή του ίδιου του δήθεν υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκου, μέσω συγγενικών του προσώπων στο κύκλωμα», λέει το ΜέΡΑ25.

Οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος με παραγγελία του ζήτησε  η προκαταρκτική εξέταση να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς, για να ολοκληρωθεί το συντομότερο.

Νέες αποκαλύψεις για την  «μαφία» της ΕΛ.ΑΣ
Νέες αποκαλύψεις για το πως μαφιόζοι, αλλά και αξιωματικοί έπαιρναν μέτρα, ώστε να μην αποκαλυφθεί ποτέ η υπόγεια διασύνδεση τους.

Υπάρχουν τρεις περιπτώσεις δολοφονιών των ανθρώπων της νύχτας, συμβόλαια θανάτου, που έχουν παρατηρηθεί ότι οι αστυνομικοί που σπεύδουν είναι ή φρουροί ατύπως και παρανόμως των ίδιων των επιχειρηματιών ή άλλοι αστυνομικοί και το πρώτο τους μέλημα δεν είναι να ασχοληθούν με την εγκληματική ενέργεια, αλλά να εξαφανίσουν από τον τόπο του εγκλήματος τα κινητά τηλέφωνα του θύματος.

Ο λόγος της κίνησης αυτής είναι να μη βρεθούν, κυρίως σε διαδικτυακές εφαρμογές,  οι επίμαχες συνομιλίες με αστυνομικούς. Ωστόσο, σε δύο  περιπτώσεις τα κινητά αυτά βρέθηκαν, όχι αμέσως αλλά σε δεύτερη φάση, σε συρτάρι αστυνομικού.

Κατόπιν, έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι και σιγά σιγά αποκαλύφθηκαν όλα τα στοιχεία που βλέπουν τώρα το φως της δημοσιότητας.

mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα