Δίκη για το Μάτι: Σοκάρει η Ιρλανδή που έχασε τον σύζυγό της – Καταπέλτης η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Δίκη για το Μάτι: Σοκάρει η Ιρλανδή που έχασε τον σύζυγό της – Καταπέλτης η Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Γροθιά στο στομάχι» είναι κάθε κατάθεση εγκαυματία και συγγενή θύματος, στην δίκη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Συγκλόνισε η μαρτυρία της γυναίκας που έχασε τον άνδρα της στον μήνα του μέλιτος.

Τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε μέσα στην κόλαση φωτιάς το βράδυ της 23ης Ιουλίου του 2018 στο Μάτι, περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες η Ιρλανδή Ζόε Χόλοχαν στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά.

Περιγραφές σοκ
Χωρίς ενημέρωση, λειτουργώντας ενστικτωδώς, η Ζόε Χόλοχαν και ο σύζυγός της έφυγαν τρέχοντας από τη βίλα που έμεναν για να σωθούν από τη πύρινη λαίλαπα στο Μάτι.

Στον δρόμο βρήκαν τέσσερα παιδιά, μόνα, τα πήραν μαζί τους. Σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο για να σωθούν. Έβαλαν τα παιδιά στο πίσω κάθισμα. Εκείνη και ο σύζυγός της με τον οποίο είχαν παντρευτεί μόλις πριν από τέσσερις ημέρες, μπήκαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου.

«Την στιγμή που βάλαμε τα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο συνειδητοποιήσαμε πως ο μόνος τρόπος να σωθούμε ήταν να μπούμε στο πορτ μπαγκάζ, το οποίο ευτυχώς άνοιξαν. Όπως όλοι γνωρίζετε λίγα λεπτά μετά το αυτοκίνητο τράκαρε, ένα μεγάλο δέντρο έπεσε στο πορτ μπαγκάζ, και ο όμορφος άνδρας μου Μπράιαν Ο’ Κάλαχαν οδηγήθηκε στο θάνατο μέσα στη φωτιά».

Η Ζόε σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, συνάντησε στο δικαστήριο για πρώτη φορά τον εθελοντή πυροσβέστη που την εντόπισε με εγκαύματα σε όλο της το σώμα, μέσα στο αυτοκίνητο και την έσωσε.

«Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα από τότε που συνάντησα τον άνθρωπο που μου έσωσε τη ζωή, Μάνος Τσαλιάγκος. Παρότι ήταν πολύ δύσκολο να δώσω κατάθεση, το να δω το πρόσωπο και να συναντήσω επιτέλους από κοντά τον άνθρωπο που δε θα ήμουν εδώ εάν δεν ήταν αυτός, είναι υπέροχο».

«Είναι έγκλημα»
Για κακουργηματικές ευθύνες των υπευθύνων έκανε λόγο στην κατάθεσή της η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Αυτό που έγινε στο Μάτι δεν ήταν ατύχημα. Ήταν έγκλημα και μάλιστα κακούργημα».

Η κατάθεση της κ. Κωνσταντοπούλου συνεχίζεται αύριο, ενώ από το δικαστήριο έχουν κληθεί και συγγενείς θυμάτων καθώς και ο πραγματογνώμονας που ορίστηκε από τις εισαγγελικές Αρχές για να καταγράψει ευθύνες και παραλείψεις των ιθυνόντων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα